Відомому телеведучому Олександру Сафонову потрібна допомога небайдужих

16.06.2017
Відомому телеведучому Олександру Сафонову потрібна допомога небайдужих

Афіша благодійного фонду.

Олександр Сафонов довгий час був обличчям не лише українського телебачення.
 
Високий, ставний, із глибоким, гарно поставленим голосом і благородною сивиною, він у 90-х, на початку 2000-х був окрасою будь-якого концерту — чи то виступ зірок української естради, чи то фестиваль «Пісенний вернісаж», чи урочистості державного рівня.
 
І раптом артист зник з екрана і зі сцени. Довгий час його шанувальники губилися у здогадках, що ж сталося.
 
І лише минулого року відомий журналіст Михайло Маслій повідомив широкому загалу невеселу інформацію: у 2009 році улюблений багатьма телеведучий переніс важкий інсульт, після чого опинився в інвалідному візку і тепер практично самотужки бореться з наслідками хвороби, майже не полишаючи своєї квартири на вулиці Лисенка.
 
Саме стараннями Михайла Маслія інформаційна хвиля навколо Олександра Сафонова закрутилася з новою силою.
 
До артиста почали навідуватися його колеги по сцені, артисти, яких він свого часу неодноразово оголошував на концертах. А не так давно чергове обстеження дало надію на одужання відомого диктора.
 
Щоправда, ціна лікування також виявилася немаленькою.
 
Щоб зібрати потрібні кошти і підтримати колегу, директор Палацу культури «Україна» Роман Недзельський запропонував зробити благодійний концерт на підтримку Олександра Сафонова.
 
Концерт «Срібний князь блакитного екрана» відбудеться в понеділок, 19 червня о 18.00 в малому залі ПК «Україна».
 
Взяти участь у добрій справі зголосилися провідні зірки української естради: Іво Бобул, Анатолій Матвійчук, Оксана Білозір, Іван Попович, Павло Зібров, Оксана Пекун, Тамара Стратієнко, Тетяна Цимбал, Вадим Крищенко, Юрій Рибчинський, Андрій Демиденко, ВІА «Кобза», Сергій Шишкін та ще багато відомих артистів.
 
«Я дуже добре знав Олександра, багато співпрацював із ним. Це справжній Метр української журналістики і сцени. І я був у нього вдома і бачив, що з ним зробила хвороба... У важкий час треба підтримати колегу і зробити все, щоб допомогти йому морально, психологічно, матеріально. Ця акція — простий тест на людяність», — поділився з «УМ» Анатолій Матвійчук.
 
Як стало відомо «УМ», на сьогодні всі квитки на концерт продано.
 
Але підтримати цю акцію та улюбленого артиста можуть усі охочі, перерахувавши кошти на лікування на благодійний рахунок Олександра Сергійовича Сафонова: 5168 7573 1352 1439 (картка Приватбанку). І хай йому Бог дає здоров’я.