Фанати новонародженого харківського «Металіста-1925» зірвали фінал аматорської ліги

21.06.2017
Учора у швейцарському Ньоні відбулося жеребкування перших двох раундів Ліги чемпіонів-2017/2018.
 
Таким чином Європейський футбольний союз дав офіційний старт новому розіграшу основного клубного турніру Старого світу, фінал якого, нагадаємо, відбудеться в Києві на НСК «Олімпійський».
 
А в цей же день на арені-господарці фіналу ЛЧ-2018 відбувся вирішальний поєдинок в аматорській лізі України між харківським «Металістом-1925» та «Агробізнесом» iз міста Волочиськ, що на Хмельниччині, котрий завершився грандіозним скандалом.
 
Точніше кажучи, поєдинок, у якому визначалася найсильніша команда серед аматорів, через масовi безлади, влаштовані харківськими «ультрас», завершити не вдалося.
 
Головний арбітр поєдинку Микола Кривоносов зупинив гру на 84-й хвилині, так і не наважившись на її поновлення.
 
Зрештою, особливої потреби в суперників догравати матч не було, адже на момент початку «фаєр-шоу» та появи футбольних хуліганів на ігровому майданчику футболісти «Агробізнесу» мали переконливу перевагу — 4:0.
 
У підсумку, аматори з Хмельниччини отримали чемпіонські нагороди, а вітчизняне футбольне господарство — за рік до прийому грандіозного футбольного свята — отримало серйозний головний біль.
 
Поведінка харківських «псевдовболівальників» змусила раду засновників «Металіста-1925» провести екстрену нараду, на якій було в різкій формі засуджено поведінку «так званих» «ультрас» та ініційовано внутрішнє розслідування, спрямоване на виявлення організаторів того неподобства, котре, за словами власників заново народженої після банкрутства команди, завдало неймовірного удару по іміджу клубу.
 
Не приховував свого обурення надзвичайною подією на НСК «Олімпійський» і президент ФФУ Андрій Павелко, котрому неодмінно доведеться відповідати перед вищим керівництвом за відверті проколи в системі безпеки на НСК «Олімпійський».
 
«Своїми діями фанати «Металіста-1925» перекреслюють майбутнє клубу в другій лізі, адже після подібних дій є великі сумніви, що команда отримає професіональний атестат», — заявив очільник ФФУ.
 
Варто зауважити, що організацією фіналу ЛЧ-2018 в Києві опікуються перші особи дер­жави.
 
Персонально голова президентської адміністрації Ігор Райнін очолює організаційний комітет iз підготовки та проведення в столиці України одразу двох фіналів Ліги чемпіонів (вирішальний поєдинок жіночого турніру пройде на стадіоні «Динамо» за день до головного матчу чоловічої Суперліги).
 
І зовсім недавно йому звітували, що «все під контролем». Утім після надзвичайної події на аматорському фіналі в Києві нашому футбольному господарству доведеться серйозно переглянути умови своєї життєдіяльності.
 
Так, Андрій Павелко вже заявив, що ініціюватиме розгляд у Верховній Раді України законопроекту про безпеку глядачів до, під час та після футбольних матчів.
 
Нагадаємо, що НСК «Олімпійський» уже не раз ставав ареною, на котрій свій «хист» демонстрували футбольні хулігани.
 
Страждали від них «Дніпро», «Динамо», наша національна збірна.
 
Якщо ж трапиться так, що під питанням постане доля фіналу ЛЧ у Києві, тоді репутаційні втрати нестиме вже безпосередньо сама країна.
 
Тож у профільних структур є достатньо роботи, аби цього не трапилося.