Леонардо Ді Капріо змусили повернути подарований йому «Оскар»

21.06.2017
Леонардо Ді Капріо змусили повернути подарований йому «Оскар»

Леонардо Ді Капріо.

Боротьба відомого голлівудського красунчика Леонардо Ді Капріо за головну нагороду Американської кіноакадемії давно стала притчею во язицех.
 
Свого першого «Оскара» актор отримав лише минулого року за головну чоловічу роль у фільмі «Легенда про Гью Гласа».
 
До того Ді Капріо чотири рази номінувався на престижну премію — за кращу чоловічу роль другого плану у фільмі «Що гризе Гілберта Грейпа» (1994 рік), а також за кращу чоловічу роль у фільмах «Авіатор» (2004 рік), «Кривавий алмаз» (2006 рік) та «Вовк із Уолл-стріт» (2013 рік), але кожного разу в заповітному конверті виявлялося інше прізвище.
 
Після останньої невдачі продюсери фільму «Вовк із Уолл-стріт» вирішили підбадьорити актора і подарували йому за участь у картині статуетку, виграну в 1955 році Марлоном Брандо за фільм «У порту».
 
Подарунок виявився не лише знаковим (через три роки Лео таки отримав власного «Оскара»), а й неоднозначним.
 
Як повідомило агентство Reuters, компанію Red Granite Pictures, яка знімала фільм і яка зробила акторові такий оригінальний подарунок, нині підозрюють у розкраданнях із державного інвестиційного фонду Малайзії.
 
Тож Департамент юстиції США звернувся до Ді Капріо з проханням віддати нагороду їм як речовий доказ у справі.
 
Цікаво, що речовими доказами можуть виявитися й інші подарунки, отримані Лео від компанії: підозру правоохоронців також викликали картина Пікассо та фото Діани Арбус, які Ді Капріо отримав у рамках щорічного благодійного аукціону на користь свого однойменного фонду.
 
А загалом Департамент США зараз відстежує десятки мільйонів доларів, які пройшли через Red Granite та інші малайзійські продакшени, зокрема у вигляді екстравагантних подарунків знаменитостям, таких як діаманти, предмети мистецтва та згадана вище статуетка «Оскара». 
 
Самому ж Лео тепер нічого не лишається, як продовжувати зйомки в надії виграти чергову цінну статуетку. Бо вигране — це таки не подароване, його не заберуть.