Росія перекинула під окуповані Дебальцеве та Горлівку кадрових військових

21.06.2017
На окуповану територію Донбасу прибули російські військові з Пензенської області Росії, які спеціалізуються на підготовці артилеристів. 
 
За даними української військової розвідки, під окуповані міста Дебальцеве та Горлівка «прибула група російських вояків на автомобілях iз номерами, що зарезервовані за Пензенською областю». 
 
«Там, зокрема, дислокуються дві частини — навчальний центр ГРАУ (Головного ракетно-артилерійського управління), що готує артилеристів, а також 594-й полк Російської гвардії», — повідомив речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник. 
 
Зазначимо, що напередодні українські військові затримали випускників Санкт-Петербурзької медичної академії.
 
При цьому професійні військові медики з Росії запевняли, що нібито випадково опинилися на Донбасі. 
 
Загалом минулого понеділка російські окупанти 43 рази відкривали вогонь по опорних пунктах ЗСУ вздовж усієї лінії зіткнення. Четверо українських воїнів зазнали поранень.
 
Найскладнішою ситуація залишається в південному передмісті Авдіївки на донецькому напрямку, де загарбники і вдень, і вночі неодноразово відкривають вогонь iз піхотного озброєння різних модифікацій. 
 

А ТИМ ЧАСОМ...

Полковник Нацгвардії Олександр Бойко зник безвісти під час бою в районі міста Золоте на Луганщині ще 3 червня.
 
Цей факт лише зараз визнало командування Нацгвардії через те, що дружина 35-річного спецпризначенця-розвідника Світлана Бойко активно закликала керівництво МВС до його пошуків через пресу та соцмережі.
 
Дружина скаржилася, що його командування надавало суперечливу й незмістовну інформацію, і навіть написала відкритого листа міністру Арсену Авакову.
 
«Під час виконання бойового завдання в зоні АТО (Луганська область) у результаті бойового зіткнення зник безвісти офіцер Нацгвардії полковник Олександр Бойко. За непідтвердженими даними, офіцера утримує один із терористичних підрозділів ОРДЛО», — йдеться нині в повідомленні Нацгвардії МВС.
 
У свою чергу, в штабі антитерористичної операції зазначили, що інформацію про перебування Бойка в полоні бойовиків наразі не підтверджено.
 
Олександр Бойко проходив службу в Національній гвардії України, в/ч 1241, окремий загін спецпризначення «Вега», м. Івано-Франківськ.
 
До цього 10 років прослужив у м. Хмельницький у 8-му полку спецпризначення.