Ніколи не станемо братами

21.06.2017
Підла і неспровокована агресія путінської Росії проти України не тільки стала загрозою нашій незалежності, а й різко загострила військово-політичну обстановку у світі, наблизила його до можливості виникнення Третьої світової війни.
 
Проти України воює велика ядерна держава Росія, її армія та спецслужби, політикум, інформаційні служби, економіка і навіть культура, тобто все, що є в розпорядженні диктатора Путіна.
 
Основна мета цієї війни — позбавити українців державності, підпорядкувати їх стратегічним цілям Москви.
 
Розпочали цю безчесну війну «зелені чоловічки», спецзагони ФСБ і ГРУ, які для підмоги мобілізували собі місцевих колаборантів із «регіоналів» та комуністів.
 
Захопивши приміщення органів влади, міліції та СБУ, вони встановили контроль над окремими містами та поставили до влади в них своїх маріонеток із числа зрадників.
 
Коли ж українська влада оговталася і почала рішуче придушувати сепаратистів, В. Путін увів спецназ регулярних військ.
 
Цим він порушив не тільки угоди з Україною, міжнародне право, а й людську мораль.
 
На Донбасі проти українців та держави Україна воюють російські військові різних національностей, а не лише етнічні росіяни.
 
Це і чеченці, і калмики, буряти, якути, вепси, казанські татари, донські, кубанські та уральські козаки.
 
Вони становлять кістяк двох військових корпусів на окупованому Донбасі, яким керує Генеральний штаб РФ.
 
Понад 70% цього воїнства — громадяни Російської Федерації. Місцеві ж мешканці, донеччани, в цих збройних формуваннях — це еліта «руского міра»: злодії, насильники, наркомани.
 
Можливо, серед них і є шахтарі та металурги, але це рідкість.
 
Крім військових і силовиків, на Донбасі орудують російські міліцейські чини, зв’язківці, фінансисти, бізнесмени, журналісти, артисти, співаки, письменники, не говорячи про любителів легкої наживи.
 
Останні привласнюють собі державне, комунальне і приватне майно, крадуть і вивозять у рідну Рашу все, що прилипає до їхніх волохатих злодійських рук.
 
Для ведення тотальної гібридної війни проти України задіяні всі органи державної влади Росії, її президент, парламент, уряд, місцеві органи влади, громадські організації.
 
Але найпідлішу роботу виконують засоби масової інформації, зокрема телебачення, радіо, преса, соціальні мережі інтернету.
 
Путінський зомбоящик став наймогутнішим засобом підступної війни і брехливої пропаганди не тільки мешканців Донбасу, а й Росії, України й усього світу.
 
Що ж є основною стратегічною метою підлої агресії путінської Росії проти України? Не тільки не допустити Україну в Європу, її вступу в ЄС і НАТО, а й не дати розвиватися українській демократії як антиподу російському феодальному авторитаризму.
 
Першочергове її завдання — знищити Україну як незалежну державу, ліквідувати українців як окрему європейську націю, зробивши їх частиною «руского міра».
 
Недаремно  ж так ненавидить Путін Україну та українців, називаючи нашу країну недодержавою, а українців — росіянами, зіпсованими поляками та австрійцями.
 
Ненависть до українців путінська пропаганда розпалює і вдень, і вночі.
 
Спотворює нашу історію, забороняє мову, культуру, символіку українців, робить із них ненависних ворогів російської нації і держави.
 
Згідно з опитуваннями, українців, грузинів та американців росіяни тепер вважають найбільшими своїми ворогами, а підтримує цю думку понад 60% опитаних.
 
«Никогда мы не станем братьями, ни по Родине, ни по матери...» Ці слова з вірша молодої поетеси Анастасії Дмитрук стають пророчими.
 
Підла і підступна агресія путінської Росії настільки розсварила наші народи, стільки горя і нещасть принесла мільйонам українців і росіян, що для того, аби щось виправити у майбутньому, потрібні будуть десятиліття.
 
Лінія неповернення вже позаду. Всі мости спалено.
 
У нас же залишається єдино можливий шлях: об’єднати всі національні зусилля, зібравши в кулак єдину національну волю, і йти вперто до перемоги.
 
Вепсу Путіну, тувинцю Шойгу, мордвину Гундяєву важко зрозуміти стремління і потреби російського народу. А українського — тим більше.
 
Їм не потрібна демократична Росія, а тим паче Україна. Їм потрібна безмежна, ніким не контрольована влада над безмовними рабами.
 
Їм потрібно зміцнити економічний і військовий потенціал імперії, насамперед за рахунок приєднання України, щоб знову стати наддержавою і загрозою людській цивілізації.
 
А тому ми не  маємо права здаватися, мусимо вистояти і перемогти, бо на нас із надією дивиться все людство. 
 
Степан ТРОХИМЧУК, 
професор, голова Львівського 
обласного відділення 
Всеукраїнського об’єднання ветеранів