На Черкащині вітер «переніс» 115-тонний бункер на залізничні колії

04.07.2017
На Черкащині вітер «переніс» 115-тонний бункер на залізничні колії

Стихія «скосила» ліс. (Фото з «Фейсбуку».)

На Черкащині триває ліквідація наслідків буревію, який пронісся територією області ще в п’ятницю ввечері. 
 
«Усі служби працюють у посиленому режимі. Особисто все контролюю. Зараз на Золотонощині — прямуватиму на Чорнобаївщину. Ці райони, нагадаю, найбільше постраждали», — розповідає голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко, який очолює штаб із ліквідації наслідків стихійного лиха.
 
За його словами, через стихію загалом по області без енергопостачання залишився 181 населений пункт. Аварійні служби відновили подання електрики в 81.
 
Першочергово працюють на інфраструктурних об’єктах. 
 
По допомогу до медиків, за уточненими даними, наголошує черкаський очільник, звернулися 48 осіб, 17 із них — госпіталізовані, в тому числі четверо дітей.
 
Із Золотоноші 10-річну дитину з черепно-мозковою травмою бригада «санітарної авіації» терміново доставила до дитячої обласної лікарні. Стан постраждалої залишається стабільно важким.
 
Нагадаємо, що сильні зливові дощі та шквалисте посилення вітру, що призвело до перебоїв із енергопостачанням, падіння дерев та перекриття автошляхів та ліній залізничного сполучення, пройшли в п’яти районах Черкаської області — Канівському, Золотоніському, Чорнобаївському, Драбівському та Шполянському.
 
Як повідомили «Україні молодій» у прес-службі обласного управління ДСНС, значних руйнувань зазнали також житлові будинки.
 
Приміром, у селі Кононча Канівського району від поривів вітру було повалено електроопору, 20 дерев та пошкоджено повітряні лінії зв’язку, частково зруйновано покрівлю на будівлі місцевої школи.
 
У Шполянському районі внаслідок негоди постраждало село Ярославка, де пошкоджено покрівлі на восьми приватних житлових будинках та 15 будівлях місцевого СТОВ «Лан» загальною площею до 5 тис. квадратних метрів.
 
У Золотоніському районі, зазначають рятувальники, на території зерносховища ТОВ «Нібулон», розташованого у селищі Вознесенське, вітер повалив металевий бункер для зберігання зерна вагою 115 тонн і «переніс» його на залізничні колії за 150 метрів вiд станції «Пальміра» Одеської залізниці.
 
Тож рух пасажирських та вантажних потягів там було переведено за резервною схемою, а на відрізку лінії між станціями Гребінка — імені Тараса Шевченка рух потягів було призупинено.
 
Для проведення аварійних робіт прибули два відновлювальні потяги Укрзалізниці і металеві конструкції були прибрані з залізничних колій.
 
У Ярошівці Катеринопільського району на автомобіль, у якому були двоє людей, упало дерево.
 
Машину розтрощило вщент, люди травмовані, але, на щастя, живі, їх доправили в лікарню.
 
«Наразі підраховуємо збитки від стихії. Спілкувався з віце-прем’єр-міністром України Геннадієм Зубком щодо спрямування коштів із дер­жбюджету на ліквідацію наслідків, також залучатимемо резерви обласного та місцевих бюджетів», — підсумовує голова Черкаської облдержадміністрації.