Ляшко вимагає покласти край депутатській недоторканності

12.07.2017
Ляшко вимагає покласти край депутатській недоторканності

Олег Ляшко і його фракція проти касти недоторканних.

Зняти недоторканність з усіх без винятку народних депутатів вимагає лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко.
 
Водночас політик пропонує прийняти ініційовані РПЛ законопроекти про імпічмент Президента та Тимчасові слідчі комісії як інструмент парламентського контролю за всіма гілками влади. 
 
«Коли влада наклала в штани і їй немає чого сказати, вона порушує питання депутатської недоторканності, бо вважає, що це одразу підніме її рейтинг. Луценко вже п’ять виборів пройшов із цим гаслом і ще хоче стільки ж пройти. Думають, що українці такі дурні і знову поведуться на цих політичних лузерів, які нічого не вміють, окрім того, що дурити людей. Але дурних уже немає!» — наголосив Ляшко.
 
Народний депутат переконаний, що внесенням подання про зняття недоторканності з народних депутатів влада намагається відвернути увагу українців від реальних проблем та своїх злочинів.
 
«Хабарник Луценко, який живе в будинку тестя — рівненського колгоспника — на 900 квадратних метрів, або Порошенко, який в офшорах ховає свої статки, розказують про боротьбу з корупцією. Замість того, щоб посадити своїх трьох друзів-хабарників, Луценко хоче запроторити за ґрати моїх друзів по фракції. Хіба це боротьба з корупцією?» — обурений політик.
 
За словами Ляшка, перед законом мають бути рівні всі.
 
«Чому на 26-му році Незалежності України немає закону про імпічмент Президента і для того, щоб зняти з цієї посади злодія і хабарника, потрібно збирати Майдан? Усі мають бути рівними перед законом — і Президент, і судді, і депутати. Тому ми вимагаємо внести на розгляд парламенту закон про зняття недоторканності з усіх депутатів разом із законами про імпічмент Президента та про ТСК», — підсумував лідер РПЛ.
 
Водночас Ляшко вкотре наголосив, що Генпрокурор Луценко зловживає своїми посадовими обов’язками, політизуючи роботу прокуратури і використовуючи її як знаряддя політичної боротьби, піару і побудови власної політичної кар’єри. 
 
«Він зловживає своїми повноваженнями і порушує закони замість того, щоб захищати українців. Саме тому фракція Радикальної партії підписалася за відставку Генерального прокурора Луценка. І подання на Лозового — це помста за нашу позицію», — наголосив Ляшко.