Правоохоронці знову гучно провели обшуки в офісі «Укренерго»

14.07.2017
Слідчі Генпрокуратури, Нацполіції та Державної фіскальної служби вкотре провели обшуки в головному офісі «Укренерго» минулої середи у справі про зловживання посадовцями службовим становищем i розкраданні коштів у великих розмірах.
 
Як повідомляє прес-служба ГПУ, також розслідують справу про службове підроблення тендерної документації чиновниками компанії разом iз посадовцями Національної комісії з регулювання ринку енергетики та комунальних послуг, а також закупівлі товарів та послуг за завищеною ціною.
 
У ГПУ повідомляють, що слідчі дії проводять на всій території України.
 
Тоді як в «Укренерго» заявляють, що обшуки тривають тільки в київському офісі, а прокуратура закидає нереальні звинувачення: мовляв, iдеться про зловживання колишнього керівництва, а не нинішнього. 
 
Зокрема, тимчасово виконуючий обов’язки директора компанії «Укренерго» Всеволод Ковальчук пов’язав ці обшуки з намірами об’єднати енергосистеми України з Європою, збити зависокі тендерні ціни й позбавитися електроенергетичної залежності від Росії.
 
За його словами, до тиску йому не звикати, адже ще на третій день після його призначення тимчасово виконуючим обов’язки директора «Укренерго»  у компанії та й у нього та його родичів відбулися обшуки. Мовляв, нинішнє керівницто компанії, навпаки, наводить лад щодо завищених попередниками тендерних цін. 
 
«Тільки-но ми зробили те, чого чекає вся країна, — почали шлях об’єднання енергосистеми України з Європою, що позбавить нас електроенергетичної залежності від Росії, тільки я відзвітував, що ми збили з тендерних цін уже понад 6,7 млрд. грн. (i це ціни, затверджені у 2013-2015 роках), як почалася нова хвиля дискредитації мене особисто та роботи найпрозорішого з державних підприємств», — переконаний пан Ковальчук.