«Радикальна партія» таки домоглася ухвалення закону, що усуне дефіцит металобрухту

18.07.2017
«Радикальна партія» таки домоглася ухвалення закону, що усуне дефіцит металобрухту

Олег Ляшко на меткомбінаті ім. Ілліча в Маріуполі пообіцяв добитися ухвалення «металургійного» закону і слова свого дотримав.

Депутати від фракції Радикальної партії зробили справжній подарунок працівникам металургійної галузі до професійного свята — добилися ухвалення закону, який подовжив на рік термін дії підвищеного мита на вивіз металобрухту з України до 30 євро за тонну.
 
Цей закон має на меті зробити невигідним вивіз сировини за кордон, натомість, дасть можливість виробляти з неї готову продукцію у нас, в Україні.
 
Отже, близько 300 тисяч працівників металургійної галузі будуть iз роботою та зарплатою, стверджують радикали.
 
«Ми з Віктором Галасюком ініціювали цей закон, бо хочемо, щоб металобрухт не вивозили з України. Судіть самі: тонна проданого металобрухту коштує 200 доларiв, а тонна проданої продукції — 2000 доларів! Це робочі місця для наших людей, це достойні зарплати, це сплачені до бюджету податки. Ми ніколи не побудуємо сильну країну на сировинній структурі економіки», — зазначив лідер Радикальної партії.
 
Олег Ляшко додав, що нещодавно зустрічався з віце-президентом Єврокомісії Валдісом Домбровскісом, у розмові з яким наголосив, що Україна не повинна виконувати вимоги європейців, які шкодять її національним інтересам.
 
Зокрема, зазначив, що не дозволить скасувати ініці­йований ним мораторій на вивіз лісу-кругляку в обмін на черговий транш кредиту МВФ. Та закликав європейців, які хочуть купувати наш ліс, будувати деревообробні підприємства в Україні.
 
«Я зустрічався з європейськими інвесторами на Житомирщині, Рівненщині, Львівщині. З моменту дії мораторію на вивезення лісу-кругляку вони вклали в Україну десятки мільйонів євро інвестицій. Тому ми закликаємо наших європейських партнерів приходити в Україну, створювати тут робочі місця та вивозити на європейські ринки готову продукцію, а не сировину», — підкреслив Ляшко.
 
Політик переконаний, що стосунки України з Євросоюзом повинні будуватись як партнерські. Тому з України мають вивозити не сировину, а готову продукцію.
 
«Хочу запевнити вас, пане єврокомісар, що ми докладемо всіх зусиль та не дамо скасувати заборони на вивезення з України сировини. Хочу, щоб наші європейські партнери реально дивилися на ситуацію в Україні. Ми за рівні партнерські стосунки з вами!» — звернувся до єврокомісара народний депутат.
 
Водночас Олег Ляшко подякував членам Єврокомісії за підтримку України у боротьбі з російською агресією.
 
«Надзвичайно важлива позиція Єврокомісії щодо посилення санкцій проти Росії. Сподіваюсь, що кожна притомна в Європі людина розуміє, що українці борються не тільки за свою незалежність, а й за мир у Європі та всьому світі», — зазначив лідер РПЛ.