На Київщині урочисто відкрили меморіальну дошку співаку і композитору Віктору Лісоволу

25.07.2017
На Київщині урочисто відкрили меморіальну дошку співаку і композитору Віктору Лісоволу

Пам’ятна дошка. Вишгород. (Фото з сайта vikz.org.ua.)

У Вишгороді на Київщині відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки співаку і бандуристу, композитору Віктору Лісоволу.
 
Музика митця, народного артиста, лине по всій Україні й донині.
 
Унікальність його мистецького хисту проникає глибоко у душу.
 
Бо мелодії пісень наповнені українським колоритом. 
 
Народився Вітор Лісовол на Полтавщині. Його батько, Іван Гнатович, мав гарний голос і добре співав.
 
Мати, Надія Сергіївна, знала безліч українських пісень, співала їх під гітару.
 
У такій сім’ї і не могло бути по-іншому — народилась надзвичайно обдарована дитина, яка вбирала в себе розуміння прекрасного, любов до української пісні і тривогу за долю народу.
 
У результаті — чоловік зумів трансформувати все те у чудові мелодії.
 
«Він не боявська братися за вірші видатних українських поетів Пантелеймона Куліша, Володимира Сосюри, Павла Тичини, Дмитра Павличка, Миколи Подоляна, Володимира Бровченка, Миколи Негоди та інших. Навіть писав пісні на слова Тараса Шевченка! З поетом Вадимом Крищенком у Віктора Лісовола склались особливі стосунки, й в їх партнерстві народилась не одна чудова пісня. Серед них і славнозвісний козацький марш, пісня «Наливаймо, браття, кришталеві чаші», яку багато хто і сьогодні вважає народною піснею», — розповідає Галина Макаренко. 
 
«Горджуся співпрацею з цією людиною, яка своїм талантом заслужила народне визнання, яка була націлена на те, щоб зберегти і примножувати українську народну спадщину. Саме тому багато його пісень звучать як народні», — сказав на відкритті Вадим Крищенко.