Путін затарився у Фінляндії ящиками елітного алкоголю

01.08.2017
Путін затарився у Фінляндії ящиками елітного алкоголю

Фіни кепкують, що великий вантаж якісного спиртного саме і був однією з головних цілей візиту Путіна до їхньої країни.

Президент Росії Володимир Путін 27 липня відвідав iз коротким 10-годинним візитом Фінляндію.
 
Формальним приводом для візиту було святкування 100 років незалежності Фінляндії (від тієї ж Росії), обговорення двосторонніх відносин та намагання заспокоїти фінську сторону у зв’язку зі спільними російсько-китайськими військовими маневрами у Балтійському морі.
 
Незважаючи на коротку тривалість візиту, Путін повертався на батьківщину не з порожнiми руками.
 
Його команда знайшла час на придбання великої кількості алкогольних напоїв.
 
Одна з найбільших фінських газет  Ilta-Sanomat пише, що з аеропорту  Лапперанти до Росії відбули відразу два президентські літаки — пасажирський і вантажний.
 
На одному перебували Путін та президентська делегація у складі приблизно 200 осіб, а у «трюми» другого завантажили алюмінієві ящики та картонні коробки з міцними алкогольними напоями.
 
До  літака їх підвезли спеціальні дипломатичні машини російського посольства в Гельсінкі.
 
Окрім того, напередодні візиту президента до Фінляндії прилетів спеціальний літак, на борту якого були два великi холодильники з їжею, а також спецмашина для зв’язку з Кремлем, повідомляє інтернет-портал Фонтанка.ру.
 
А незвичайний процес завантажування літака алкоголем примудрився зняти за допомогою «далекобійного» об’єктива місцевий фотограф Арі Накарі, пише вже згадане фінське видання Ilta-Sanomat.
 
 «Схоже, після нових американських санкцій президенту Росії Володимиру Путіну тільки і залишилося, що піти в запій на пару років», — жартують фінські користувачі соціальних мереж після публікації фотографій з аеропорту Лаппенранта.
 
Вдалося дізнатися і про алкогольні смаки президента РФ. Судячи з коро­-­б­ок, «господар Кремля» вважає за кращу фінську горілку Koskenkorva.
 
Також на транспортері були помічені кілька ящиків iз дорогим коньяком Prince Hubert de Polignac.
 
Фіни кепкують, що великий вантаж якісного спиртного, власне, і був однією з головних цілей візиту Путіна до їхньої країни. 
 
Варто відзначити, що за рахунок державної акцизної політики Фінляндії в галузі торгівлі алкоголем спиртне в цій країні приблизно у тричі дорожче, ніж у сусідній Росії, а фінські любителі випити охоче вибираються в алко-тури вихідного дня до Санкт-Петербурга, де іноді навіть спричиняють деякі проблеми поліції.
 
Однак Володимир Путін і члени його адміністрації, судячи з усього, вважають меншим злом високі фінські ціни, а може, і побоюються вживати вітчизняну горілку, зазначає сайт expres.ua.