Бюрократичний почерк,

02.08.2017
Дорога редакціє «України молодої», безмежно вдячний вам за публікацію мого листа у вашій газеті («Реформатор? Ні — Герострат!», 15 лютого 2017 р.).
 
А тепер почитайте, як мудрагелі з чиновницьких кабінетів дають брехливу відповідь і продовжують позбавляти нас права на медичне обслуговування за місцем проживання.
 
Ось відповідь голови Хмільницької райдержадміністрації Є. Буткевича на моє звернення (копію п. Буткевич надіслав, окрім мене, ще й у Вінницьку облдержадміністрацію):
 
«...розглянувши ваше звернення, повідомляємо наступне. Неодноразово, на зустрічах із жителями Уланівської територіальної громади, на яких ви також були присутні, представниками органів виконавчої влади району та головним лікарем КУ «Хмільницька ЦРЛ» надавались об’єктивні роз’яснення щодо скорочення персоналу і кількості ліжко-місць Уланівської лікарні.
 
Крім цього, сьогодні відбувається реорганізація структури КУ «Хмільницька ЦРЛ» з урахуванням завантаженості окремих відділень. Також, у відповідності до постанови Кабінету Міністрів України, в громадах проходять обговорення створення госпітальних округів на теренах області».
 
Ця відписка переповнена пафосною патетикою, бо по-справжньому дискутувати з п. Буткевичем — таке ж безнадійне заняття, як жбурляння гороху об стінку.
 
Не буду аналізувати текст написаного каламбуру, бо це пустопорожнє заняття, але, зрештою, скажу, що писала всю цю «муру» одна й та сама людина — Чекотун М. О. (заступник голови РДА. — Ред.).
 
У чому жителі колишнього Уланівського району завинили перед геро­стратами, що їх позбавляють права на медичне обслуговування за місцем проживання?
 
Чекотун був на зібранні в с. Уланів і сидів нишком. Чому він не пояснив, хто дозволив Сиваку В. П. (головний лікар Хмільницької центральної районної лікарні. — Ред.)
 
25 років підряд нищити Уланівську лікарню і звести вже в цьому році все нанівець, позбавити майже 25 тисяч жителів навколишніх сіл медичного обслуговування, створити геноцид у медицині?
 
Кажуть, що в нас — демократія, свобода слова, що цензура неприпустима. А як процвітає брехня у владних ешелонах, тим паче у нашому районі?
 
Чорну справу горе-керівники подають під соусом патріотизму. У тім-то й небезпечний такий «патріотизм», що каже «чорне» на біле.
 
Це навпаки — червоний патріотизм, який знищив 50 мільйонів українців, із них 10 — Голодомором.
 
Справжнім патріотам України, які поважають себе і свій етнос, із виродками не по дорозі. Ініціативна група звернулася до Генеральної прокуратури, Президента України П. Порошенка, чи потрібна нам така райдержадміністрація, що приховує в собі осине гніздо, в якому не лише відсутній захист рішень громад, а й приховується упереджена спрямованість проти гідного життя в селах. 
 
Євген КОЗЮК, член Національної спілки журналістів України
Чеснівка, Хмільницький район, Вінницька область
  • Українські митці — не російські

    Пам’ятаємо, як у післявоєнні роки сталінська камарилья вела боротьбу з т. зв. «космополітами», тобто тими людьми, які, побувавши в Європі, цікавились європейським способом життя, культурою, мистецтвом тих народів, яких московія «асвабаждала от гньота буржуазіі». >>

  • Добровольці не знали, що їх «вижиматимуть» без ротаційних хвиль мобілізації

    Якби не "знали, куди йшли" - то путінський бліц-кріг би вдався, і держава не мала б часу для отримання допомоги, організації спротиву та мобілізації суспільства. Не знали тільки, що цей час буде бездарно просраний. >>

  • Закон про мобілізацію поганий і запізнілий

    Нині ми отримали не просто поганий, а ще й запізнілий закон, який не посилить мобілізацію нових захисників, але цілком може послабити мотивацію тих, хто захищає країну вже не перший рік. >>

  • Мобілізація: чотири болючих питання

    Відповідати за мобілізацію мають вмотивовані та компетентні люди. Міноборони та ТЦК нічого не роблять, чекають на добровольців та тих, кого інколи хапають у бусік. >>