А щастя було так близько: «Янг Бойз» вибив «Динамо» з Ліги чемпіонів

04.08.2017
А щастя було так близько: «Янг Бойз» вибив «Динамо» з Ліги чемпіонів

Дозволивши «Янг Бойз» почуватися на власному полі беззастережними господарями, «Динамо» не змогло пройти стартовий раунд кваліфікації ЛЧ-2017/2018. (Фото з сайта football24.ua.)

Після матчу тижневої давнини всі сподівалися, що київському «Динамо» вистачить гандикапу в два м’ячі і вони не наступлять на ті ж граблі, що й донецький «Шахтар», якому в торішньому протистоянні з «Янг Бойз» не вистачило домашніх 2:0 для подолання третього раунду кваліфікації ЛЧ.

Але в підсумку  динамівська історія в розіграші ЛЧ сезону 2017/2018 вийшла такою ж короткою, як і у «гірників» минулого року.

«Динамівці» були вимушені боротися не тільки на полі, а й з полем, штучне покриття якого далося взнаки. На матч-відповідь з «Янг-Бойз» Олександр Хацкевич виставив тих самих футболістів, що й у матчі в Києві.
 
Тоді гравці «Динамо» вийшли на поле заря—дженими на перемогу та боротьбу, чого не скажеш про поєдинок у Швейцарії.
 
Склалося враження, що кияни приїхали на матч занадто самовпевненими, бо ж за всі 90 хвилин матчу-відповіді розгледіти в їхніх діях бодай якийсь конструктивний план не вдалося.
 
Ставка ж на захист «київського» рахунку не спрацювала. Один удар по воротах швейцарців — красномовне підтвердження «холостої роботи» динамівської думки. 
 
Доки «біло-сині» звикали до газону, господарі поля дуже жваво розпочали гру. Вже на 13-й хвилині поєдинку арбітр призначив досить сумнівний пенальті у ворота гостей, який «бджоли» з легкістю реалізували.
 
Після пропущеного м’яча підопічні Хацкевича ніяк не активізувалися і не могли підібратися до воріт суперника: «динамівці» за перший тайм не завдали жодного удару в площину воріт суперника.
 
Після перерви гра не змінилася: господарі продовжували шукати щастя біля воріт «Динамо», які, в свою чергу, продовжували грати на відбій.
 
Усе міг змінити Андрій Ярмоленко, котрого партнери вивели віч-на-віч з голкіпером «Янг Бойз», утім динамівський капітан не зміг переграти свого візаві.
 
Навала на ворота «Динамо» продовжувалась, але кіпер завжди був на місці. Коли, здавалося, до проходу у наступний раунд ЛЧ залишалось кілька хвилин, «динамівці» не витримали і пропустили другий, вирішальний, гол.
 
Формально винуватцем фатального голу став кіпер «біло-синіх» Коваль, який після не найскладнішого удару не зміг на лінії воріт приборкати м’яч.
 
Провину за фіаско голкіпер киян взяв на себе: «Я скажу мало — хочу вибачитися перед уболівальниками і всіма, хто за нас переживає. Перед президентом, гравцями, тренерами за другий гол. Він повністю на моїй совісті. Я вважаю, що я винен у тому, що ми не пройшли далі».
 
Утім, думається, звалювати всю провину за виліт з ЛЧ саме на воротаря, котрий, до слова, записав до свого активу не одну корисну дію в матчі, аж ніяк не варто.
 
Відверто кажучи, на вихід до наступного раунду підопічні Хацкевича в Швейцарії просто не награли.
 
«Розумію, що всім нам важко зараз ... Практично нічого не виходило в першому таймі. Хоча просили хлопців грати на атаку і шукати щастя біля чужих воріт. Дуже багато було браку, програвали єдиноборства. Повністю програли матч у плані бажання. Напевно, я неправильно хлопцям пояснив, не доніс, як потрібно грати після першого виграного матчу. Це моя помилка. Виходити і утримувати рахунок — такої установки не було», — прокоментував поразку Олександр Хацкевич.
 
Кажуть, що на помилках вчаться. Здавалося, невдалого прикладу «Шахтаря» динамівцям вистачить, аби успішно розпочати свій виступ у цьогорічних єврокубках.
 
Утім «біло-сині» вирішили на власному досвіді перевірити основне єврокубкове правило «матчів на виліт», яке свідчить, що гра за вихід до наступного раунду триває не 90, а 180 хвилин. 
 

ТАБЛО

Ліга Чемпіонів. 3-й кваліфікаційний раунд. Матч-відповідь. «Янг Бойз» — «Динамо» — 2:0 (Оаро, 13, Лотомба, 90; перша гра — 1:3)