Черкаський виконком після голосування за забудову набережної Дніпра вирішили розпустити

04.08.2017
Недавнє засідання Черкаського виконавчого комітету, яке народ уже назвав «загадковим», спричинило скандал.
 
Бо на тому зібранні, без обговорення з громадою, прийняли план забудови набережної Дніпра — від вантажного порту і до вулиці сержанта Жужоми.
 
Тож наразі вже оголошено про розпуск виконавчого комітету. На підтвердження цього на сайті міськради «висить» проект такого рішення.
 
У ньому, окрім розпуску виконкому, йдеться й про те, що міський голова у двотижневий термін має внести на розгляд ради проект про затвердження нового персонального складу виконавчого комітету та кандидатури своїх заступників.
 
У свою чергу міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, аби відкинути закиди про те, що про доленосне для міста засідання виконкому мало хто знав,  пояснює, що воно не було втаємниченим і проходило в он-лайн режимі. 
 
І хоча тоді вийшла з ладу одна з основних камер, наголосив черкаський мер, але запис вівся, він зберігався на сервері і його вже оприлюднили в мережі.
 
На переконання черкаського мера, забудова набережної Дніпра приведе до порядку ту територію, котра нині є невпорядкованою. 
 
Влада, підкреслив він, прислухатиметься до зауважень містян на цю тему. Хоча, уточнив, поки що особливої активності не видно.
 
Також Анатолій Бондаренко пообіцяв, про забудову черкаської набережної у мікрорайоні Митниця визначатиме громада та фахівці, а не політичні діячі та популісти. 
 
А тим часом учора 13 громадських організацій та політичних партій виступили з терміновою заявою, в  якій обурюються прийнятим рішенням Черкаського виконкому, називають такі дії «відвертим небажання влади йти на діалог із містянами» і закликають депутатів проголосувати за скасування рішення виконкому та розірвати угоди оренди землі з тими орендарями, які не виконують умови оренди або використовують землю нецільовим способом.
 
«Пропонуємо депутатам проявити єдність і довести, що забудова таких цінних рекреаційних зон, як Соснівка або Набережна, не є предметом торгів і спекуляцій», — йдеться у заяві. 
 
До речі, на цю болючу для міста тему говоритимуть і сьогодні  на позачерговій сесії Черкаської міськради. Прогнозують, буде гаряче.