Випущений на волю у Криму вбивця-садист може бути причетний до катастрофи МН17

04.08.2017
Випущений на волю у Криму вбивця-садист може бути причетний до катастрофи МН17

Вадим Погодін переховується від правосуддя в окупованому Криму

Колишній ватажок батальйону «Керч», підозрюваний у вбивстві 16-річного школяра з Краматорська Степана Чубенка, міг би пролити світло й на те, хто та як саме перекидав горезвісний «Бук» улітку 2014 року на Донбас.
 
Російський журналіст Павло Канигін упевнений, що бойовик «ДНР» Вадим Погодін стане справжнім подарунком для слідчих України, які зацікавлені в тому, щоб отримати свідчення про долю ракетного комплексу «Бук».
 
Ще один із фігурантів справи про збитий «Боїнг», Сергій Дубинський, так розхвилювався, дізнавшись про можливу видачу Погодіна Україні, що цього не могли не помітити навіть його друзі-сепаратисти.
 
Адже вже дуже скоро в міжнародному трибуналі в Нідерландах не тільки винесуть остаточний вирок терористам, які збили пасажирський літак, а й оприлюднять понад сто прізвищ людей, причетних до організації авіакатастрофи.
 
Кажуть, що Вадима Погодіна відпустили тільки для того, щоб «випадково» підстрелити з-за рогу, адже своєю обізнаністю він заважає багатьом маріонеткам Кремля.
 
«Відмова Росії видати Україні сепаратиста Погодіна заспокоїла іншого бойовика з «ДНР» Сергія Дубинського (кличка «Похмурий»), — впевнений журналіст Павло Канигін. — За Погодіна просили депутати Держдуми, інші «герої», мабуть, тому що той дуже багато знає. Справедливого суду над Погодіним не буде ані в Росії, ані в «ДНР»...
 
Терориста Вадима Погодіна називають піонером донбаської авантюри, серед його друзів є чимало бандитів iз Росії, а це — й Олександр Бородай, Ігор Безлер («Біс»), Ігор Стрєлков-Гіркін, а на додачу ще й Олександр Ходаковський.
 
Саме ці люди весною 2014 року керували на місцях донецьким заколотом, але ближче до 2015-го відійшли від справ, поступившись місцем професіоналам iз «гібридних військ».
 
Цих осіб об’єднує i той факт, що їм відома інформація про тих, хто перевозив установку «Бук», з якої збили малайзійський «Боїнг». Кожен iз шести лідерів заколоту на Донбасі відмінно знає, що саме трапилося 17 липня 2014 року в небі над Торезом.
 
Усі дії окупаційної влади Росії спрямовані на те, щоб Вадим Погодін замовк та приховав правду про «Бук». Важливість цієї інформації для агресорів важко переоцінити. 
 
Здавалося б, банальний кри­мінал (адже відомо, що саме Погодін здійснював тортури, а потім розстріляв підлітка Степана Чубенка), так чому ж влада Росії чинить такий опір у видачі жорстокого вбивці?
 
Виявляється, все пояснюється наявністю близьких зв’язків між Вадимом Погодіним та злочинцем iз Росії генерал-майором Сергієм Дубинським.
 
Як вірні соратники, обидва терористи брали участь у транспортуванні ракетно-зенітної установки «Бук» на територію Донбасу.
 

ДОВІДКА «УМ»

Нагадаємо, 16 липня 2014 року сталася найбільша в історії авіакатастрофа, в якій загинули всі 289 пасажирів та ще 15 членів екіпажу.
 
Результат офіційного розслідування, яке проводили учасники міжнародної об’єднаної слідчої групи, повністю збігається з думкою незалежних експертів.
 
Доведено, що авіалайнер було збито із землі снарядом зенітного ракетного комплексу «Бук».
 
У розслідуванні трагедії беруть участь криміналісти з Бельгії, Малайзії, Нідерландів, Австралії та України.
 
Весь цей час Росія посилено бойкотує проведення розслідування, звинувачуючи українську сторону в тому, що під час проведення військових дій у зоні АТО небо над Донбасом було відкрито для пасажирських літаків.
 
У 2015 році представники Нідерландів запропонували створити міжнародний трибунал при ООН для кримінального переслідування винних в авіакатастрофі.
 
До цієї вимоги приєдналися Україна, Австралія, Бельгія, Великобританія та Нова Зеландія.
 
А от Росія під час голосування РБ ООН за проектом резолюції, запропонованим Малайзією, скористалася правом вето та заблокувала її прийняття. 
 
Із цієї причини пізніше було прийнято рішення про організацію Міжнародного трибуналу в Нідерландах.
 
Представники МЗС Нідерландів уже оголосили, що всіх винних в авіакатастрофі буде засуджено за законодавством саме цієї країни.
 
Серед голов­них фігурантів справи про збитий «Боїнг» названо й Сергія Дубинського, друга Вадима Погодіна. Обидва бандити заслужили найвищої кари, але втручання Росії рятує терористів від правосуддя.