Окупанти на Донбасі все частіше застосовують міномети і ствольну артилерію

04.08.2017
Штаб АТО відзначає загострення ситуації на всіх напрямках східного фронту впродовж минулої доби. Зокрема, на луганському напрямку російські окупаційні війська здійснили 10 обстрілів позицій сил АТО, зокрема 4 — iз важкого озброєння.
 
Найнеспокійніше в районі селища Троїцьке, яке накрили двома мінометними обстрілами.
 
За словами речника Міноборони з питань АТО, під час одного з цих обстрілів по позиціях українських військових поблизу селища було випущено 30 снарядів.
 
Коли цей номер «УМ» готувався до друку, стало відомо, що в четвер у районі села Новоалександрівка Попаснянського району під час ворожого обстрілу поранення отримав 70-річний чоловік.
 
У поліції Луганщини повідомили, що дідусеві надали медичну допомогу, але від госпіталізації він відмовився. 
 
На донецькому напрямку більшість обстрілів iз боку терористів уже традиційно припала на ділянку фронту Кам’янка — Авдіївка — позиція Шахта «Бутівка», де з 16-ї години середи і до опівночі окупанти вели активний гранатометний вогонь iз чотирьох напрямків.
 
Утім на кожен такий обстріл ворог отримував від ЗСУ вогонь у відповідь.
 
Водночас на маріупольському напрямку відбулося 9 обстрілів, найбільше з яких припало на райони сіл Лебединське і Водяне Волноваського району.
 
«Основні бойові дії тут розгорнулися після 20-ї години. Під вогонь ворожої артилерії калібру 122 мм потрапили Лебединське та Водяне. Близько 21:30 бо­йовики відкрили вогонь iз мінометів по житлових кварталах Водяного. Втрат серед цивільних, на щастя, не було», — наголосив полковник Лисенко. 
 
За даними штабу АТО, загалом 2 серпня ворог 30 разів порушив перемир’я. Двічі окупанти застосовували артилерію калібру 122 мм, 7 разів — міномети.
 
Тоді як захисники України 18 разів вогнем у відповідь припиняли обстріли противника.