Білий дім прокоментував можливість надання летальної зброї Україні

08.08.2017
Вашингтон розглядає всі варіанти підтримки України в боротьбі з «дестабілізуючою поведінкою Росії», розповів у інтерв’ю телеканалу MSNBC радник президента США з питань національної безпеки Герберт Макмастер.
 
Зокрема, він не виключив і постачання оборонних озброєнь:
 
«Ми вже надаємо допомогу Україні. Однак питання полягає в тому, яка форма підтримки потрібна Україні сьогодні. Вона має відповідати нашим інтересам і бажанню добитися того, щоб Росія не вдавалася до подальших дестабілізаційних дій».
 
Напередодні стало відомо, що Пентагон запропонував адміністрації президента США Дональда Трампа надати Збройним силам України переносні протитанкові ракетні комплекси, щоб «допомогти боротися з Росією». Про це повідомив телеканал «Ен-Бі-Сі Ньюс».
 
При цьому в Білому домі зазначили, що ще не прийняли остаточного рішення з цього питання. 
 
Раніше офіційний представник Кремля прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков назвав інформацію про по­стачання Україні американських озброєнь «гіпотетичними» роздумами, а також додав, що в Кремлі дотримуються думки, що всі країни, «особливо ті, які претендують на врегулювання конфлікту», повинні «утримуватися від заходів, що сприяють напрузі». 
 
Свої ж дії з підтримки сепаратистів, постачання їм озброєнь (з огляду на що за три роки війни на Донбасі загинуло близько 10 тисяч осіб, а ще майже два мільйони людей стали внутрішніми переселенцями) Москва не розцінює як такі, що «сприяють напрузі».