Небезпечні зв'язки: очільнику корпорації «Самсунга» загрожує 12 років тюрми

08.08.2017
Небезпечні зв'язки: очільнику корпорації «Самсунга» загрожує 12 років тюрми

Коли є все, не варто хотіти більше.

Прокуратура Південної Кореї висунула вимогу: 12 років ув’язнення керівнику корпорації «Самсунг» Лі Чже Йону, повідомляє південнокорейська агенція новин «Ренхап». 
 
49-річний Лі перебуває у в’язниці з лютого за звинуваченнями у хабарництві та розтратах.
 
Спадкоємець імперії «Самсунг Груп» та очільник «Самсунг Електронікс» проходить у справі, яка пов’язана з іншим гучним корупційним скандалом навколо вже відстороненої голови держави Південна Корея Пак Кин Хе.
 
На «прохання» пані президент Лі Чже Йон пообіцяв переказати її подрузі, ворожці та шахрайці Чой Сун-Сіл 43,3 млрд. вонів (38 млн. доларів).
 
У відповідь він 2015 року отримав урядові гарантії підтримки злиття двох окремих підрозділів «Самсунг» в один, що закріпило б його контроль над найбільшим у Південній Кореї промисловим конгломератом, який був заснований дідом Лі Чже Йона.
 
Корейського олігарха також звинувачують у розкраданні та приховуванні майна за кордоном, злочинних доходах та неправдивих свідченнях.
 
Рішення суду нижчої інстанції очікується 27 серпня, коли спливе попередній термін утримання магната під вартою. 
 
Під час цього процесу прокуратура також висунула вимогу по 10 років ув’язнення для трьох інших високих менеджерів «Самсунга» за їхню роль у цьому корупційному скандалі і сім років ув’язнення — для виконавчого директора компанії.