У них — не тане: в Японії винайшли стійке до спеки морозиво

09.08.2017
Хто з нас не любить у спеку поласувати морозивом. Одна біда — їсти улюблений десерт треба швидко, бо вже за кілька хвилин морозиво починає капати і може забруднити одяг, а то і просто звалитися з палички на землю.
 
А от у Японії кондитер Томіхіса Ота випадково винайшов морозиво, стійке до високої температури повітря.
 
Експериментуючи, він додав до фруктового морозива полуницю і помітив, що маса стала більш твердою.
 
З’ясувалося, що таких властивостей надає морозиву рідкий поліфенол, який ускладнює відділення води і масел, що містяться у фруктовому морозиві. 
 
Під час експерименту нове морозиво навіть продували потоком гарячого повітря з фена, а також залишали на відкритому повітрі при температурі 28 градусів і воно практично не втратило форму.
 
Зараз незвичайне морозиво вже можна купити в кількох містах Японії.
 
До слова, морозиво, що не тане, винайшли й у Великій Британії. Щоправда, рецепт смаколика шеф-кухар Хестон Блюменталь тримає в таємниці
 
. Відомо лише, що воно піддається температурній обробці, завдяки чому ванільний ріжок довгий час зберігає форму.
 
Ото нам би таке на таку спеку!