На Черкащину повернувся один із найближчих соратників Януковича — Томенко

09.08.2017
На Черкащину повернувся один із найближчих соратників Януковича — Томенко

Сергій Тулуб.

«Дочекалися: Героя Кучми—Януковича виправдано?! Вчора прокурорські розповіли історію приїзду на Черкащину одного з найближчих соратників Януковича — Тулуба».
 
«Професійні» правоохоронні органи та «чесні» суди не знайшли й натяку на злочинні й незаконні дії вугільного мафіозі, колишнього очільника Черкащини та співвласника мисливських угідь Януковича в Сухолуччі?!» — обурюється Микола Томенко.
 

За його даними, Тулуб особисто ознайомився з документами про його «повну чесність  і непідсудність на території України та почаркував зі своїми колегами по колишній владі області».

 

При цьому, колишній «губернатор» розповів «своїм», що «втомився відпочивати і літати між своїми "чесно" заробленими віллами і будинками в Іспанії, Криму та під Москвою». Мовляв, хочеться йому вже й до влади повернутися!

 
Він нагадує, що за час керівництва Черкащиною Тулуб привіз iз собою цілий десант донецьких та обклав «податками» і мертвих, і живих, і ненарожденних... 
 
«За час «донецької окупації» Черкащини від тиску та погроз передчасно відійшли на той світ кілька відомих керівників господарств. Жорстоке побиття молоді біля ОДА луганською міліцією, яку викликав наляканий Тулуб, залишилося теж нерозкритим, як і десятки інших злочинів», — констатує Микола Томенко.
 
Слідчий суддя Скляренко 31 травня цього року скасував арешт майна екс-«губернатора» в Київськiй області, пише сайт «Інфоміст».
 
24 лютого 2014 року колишньому голові Черкаської ОДА було оголошено про підозри за 3 «кримінальними» статтями: за частиною 1 статті 172 ККУ (грубе порушення законодавства про працю), частиною 2 статті 191 (незаконне одержання матеріальних благ або вигод майнового характеру в значному розмірі за виконання чи невиконання будь-яких дій iз використанням службового становища), частиною 1 статті 364 (зловживання владою).
 
Уже наступного дня тоді слідчим суддею було задоволено клопотання про дозвіл на затримання підозрюваного Тулуба. Всі зазначені підозри і клопотання звучали, щоправда, коли за головним «регіоналом» області й слід пропав.
 
За інформацією ЗМІ, Тулуб покинув облюбовану ним Черкащину ще 21 лютого, попередньо написавши заяву про звільнення з посади очільника області. 
 
Сергія Борисовича було оголошено в міжнародний розшук. Із роками постреволюційний запал почав спадати, а з ним танули і кримінальні справи проти одіозного екс-«губернатора», який у той час вигрівався на сонці чи то Марбельї, чи то Мадейри, чи то і Криму.
 
У квітні 2014-го та в листопаді 2016 року прокурори винесли постанови про закриття кримінальних проваджень щодо діяннь Тулуба: зокрема, щодо зловживання владою та замаху на привласнення 600 тис. грн. бюджетних коштів.
 
Своє продовження в матеріалах досудового слідства отримала лише історія з використанням службового транспорту, та й вона, схоже, близька до свого фіналу.
 
У міжнародному розшуку екс-«губернатор» пофігурував лише кілька місяців, уже 6 травня 2014 року Тулуб був «знятий» звідти. 
 
У лютому 2016 року в Нацполіції повідомили, що Сергій Тулуб перебуває у дер­жавному розшуку.
 
Проте станом на сьогодні в базі розшуку МВС «Особи, які переховуються від органів влади» персона екс-«губернатора» відсутня.