Мер Конотопа пішки йде у Київ розповісти Порошенку про проблеми міста

11.08.2017
Мер Конотопа пішки йде у Київ розповісти Порошенку про проблеми міста

У Конотопі, біля пам’ятника Тарасу Шевченко відбулось народне віче, яке напередодні скликав міський голова Артем Семеніхін. (Фото з сайта konotop.in.ua.)

Мер Конотопа Артем Семеніхін вирушив пішою ходою з Конотопа до Києва за дорученням громади зі зверненням до Президента України про розпуск Конотопської міської ради та проведення позачергових місцевих ви­борів.
 
«Маю намір особисто зустрітися з Гарантом і передати йому вимогу конотопської громади. Шість місяців намагався достукатися до депутатів і провести сесію для прийняття життєво необхідних для міста рішень, але група депутатів із фракцій «Самопоміч», «Рідне місто», «Народна партія», «Воля народу», «Солідарність»(БПП) відмовилися виконувати свої депутатські повноваження, вони не з’являлися на сесії або ж відмовлялися голосувати за важливі бюджетні питання, — заявив Артем Семеніхін.
 
— І що ми маємо тепер: місто в повній економічній кризі, медикам і працівникам дошкільних закладів немає чим виплачувати заробітну плату, дороги не ремонтуються, трамвай зупиняє свій рух, неможливо відремонтувати онкологічне, реанімаційне та дитяче відділення ЦРЛ, неможливо надати матеріальну допомогу тяжкохворим (з березня місяця померло вже 10 людей, так і не отримавши кошти на лікування) та малозабезпеченим, діти АТОвців не отримали безкоштовних путівок на оздоровлення, люди з особливими потребами та обмеженими фізичними можливостями залишилися без коштів та без зручного транспорту для пересування містом, бюджет втратив мільйони грантових коштів від Євросоюзу, місто не отримало сотні нових робочих місць. Цей список далеко не повний, і можна було б зробити для міста набагато більше. Були ідеї, були плани, але… група депутатів, вимагаючи високих посад та грошей, виступили проти людей і проти здорового глузду».
 
У квітні цього року «свободівець» Артем Семеніхін, доброволець, власноруч виганяв із Конотопа сепаратистів медведчуківського «Українського вибору» і депутатів-саботажників. 5 серпня міський голова біля пам’ятника Шевченку спілкувався з виборцями на велелюдному вічі, яке зібралося вперше після часів Майдану.
 
«Вважаю, що очільник держави повинен більше спілкуватися з представниками органів місцевого самоврядування. І це далеко не «губернатори» та раз у «п’ятирічку» міські голови міст обласних центрів. На мою думку, мало раз на кілька років відвідувати ту саму Сумщину. Потрібно володіти ситуацією на місцях, інакше ніщо не зможе врятувати від падіння рейтингів як самого Президента, так і його команди, — переконаний мер 100-тисячного міста.
 
— Так, у мене багато питань до Порошенка і багато що в його діях мені незрозуміло. Але на даний момент він — гарант Конституції і зобов’язаний робити все, аби норми закону в нашій державі виконувалися».