У Раді пропонують саджати педофілів довічно

11.08.2017
Народні депутати Дмитро Добродомов, Богдан Матківський і Олег Мусій (усі — позафракційні), а також Андрій Антонищак (фракція «Блок Петра Порошенка») внесли до Верховної Ради законопроект №7020, у якому пропонують радикальні заходи щодо протидії торгівлі дітьми і розбещенню малолітніх.
 
Так, винним у педофілії пропо­ну­ється визначати максимальну міру покарання — довічне позбавлення волі. Мовляв, нині більшість педофілів, відбувши терміни ув’язнення, часто беруться «за старе». 
 
Зокрема, автори цього законопроекту пропонують ввести довічне позбавлення волі за торгівлю немов­лятами та за насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом щодо малолітньої особи.
 
Посягання ж на здоров’я людей під приводом сповідування релігійних віровчень пропонують карати позбавленням волі на строк до п’яти років.
 
А за доведення неповнолітнього до стану сп’яніння пропонується ввести адміністративний арешт на строк до 15 діб. При цьому за зараження неповнолітнього венеричною хворобою пропонують карати до 5 років позбавлення волі.
 
Зазначимо, що це не перша пропозиція щодо жорсткішого покарання педофілів-збоченців. Півтора місяця тому тодішній начальник поліції Донеччини, а нині заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін закликав Раду дозволити хімічну кастрацію за зґвалтування дітей.
 
З ініціативою посилення кримінальної відповідальності за зґвалтування дітей пан Аброськін звернувся до парламенту після жахливого зґвалтування і вбивства 6-річної дівчинки Аліни Васютіної з села Андріївка на Донеччині.
 
Поліція тоді також пропонувала впровадити Єдиний реєстр осіб, засуджених за злочини, вчинені проти статевої свободи та недоторканності дітей. 
 
Відтак на сайті Ради зареєстровано законопроект №6607, відповідно до якого за такі злочини збільшується термін можливого позбавлення волі з 15 до 20 років або довічного ув’язнення.
 
Крім того, в законопроекті передбачено «добровільний захід медичного характеру» — хімічна кастрація.
 
Таким заходом можна буде замінити невідбуту частину покарання після 10 років ув’язнення.
 
Зазначимо, що цей законопроект розробили народні депутати України Олег Недава, Мустафа Найєм, Антон Геращенко та Дмитро Лубінець.
 
Отже, народним депутатам — авторам законопроекту №6607 та законопроекту №7020, вочевидь, варто шукати спільні рішення, щоб не вийшло, як у відомій байці про лебедя, щуку і рака.