Крилаті плани: за кілька років «Антонов» планує випустити 70 літаків

15.08.2017
В Україні залишилось, на жаль, небагато підприємств-виробників, які по праву можна вважати флагманами вітчизняної економіки.
 
Одним серед таких є київське держпідприємство «Антонов». Зокрема, впродовж найближчих п’яти років тут планують випустити щонайменше 70 літаків. 
 
Наразі «антоновці» входять до складу більш потужного держконцерну «Укроборонпром».
 
Нещодавно прес-служба «Укроборонпрому» повідомила, що для ДП «Антонов» було створено чіткий маркетинговий план, який базується на оцінці спеціалістів, прогнозах незалежних експертів та провідних компаній.
 
Він враховує перспективні ринки та потенціал кожної номенклатури товарів на цих ринках, а також спирається на весь масив нинішніх домовленостей із партнерами.
 
Наприклад, згідно з маркетинговим планом, ємність світового ринку середніх транспортних літаків оцінюється у 900 машин упродовж найближчих 15 років.
 
Тому ДП «Антонов» планує поставити впродовж п’яти років 20 літаків Ан-178 замовникам із Туреччини, країн СНД, Азії та Африки.
 
Крім цього, ДП «Антонов» має плани повернутися на конкурентний ринок регіональних пасажирських літаків.
 
Увійшовши до складу ДК «Укроборонпром», ДП «Антонов» першочергово виконав завдання імпортозаміщення російський складових у виробництві своєї техніки.
 
Зокрема, у 2015 році у виробництві літака Ан-178 частка комплектуючих із РФ становила 41%, а вже у 2016 році підприємство повністю відмовилося від них, перейшовши на вузли й агрегати інших постачальників.
 
Нагадаємо, що одним із останніх здобутків українських літакобудівників був Ан-132D: у грудні минулого року держпідприємство «Антонов» представило перший дослідний зразок нового транспортного літака, а вже в березні цього року літак-демонстратор Ан-132D виконав перший політ.
 
Додамо, що ДП «Антонов» засноване у 1946 році й основними напрямами його діяльності є створення, випробування нових дослідних зразків авіаційної техніки, серійне виробництво та післяпродажний супровід літальних апаратів. На підприємстві працює понад 13 тисяч фахівців.