Жертвами нападу на турецький ресторан у Буркіна-Фасо стали щонайменше 17 людей

15.08.2017
Жертвами нападу на турецький ресторан у Буркіна-Фасо стали щонайменше 17 людей

Жертвами атаки ісламістів стали переважно іноземні туристи.

Щонайменше 17 осіб загинуло унаслідок збройного нападу на турецький ресторан в Уагадугу, столиці західноафриканської країни Буркіна-Фасо, у ніч на понеділок, повідомляє агенція «Франс Пресс».
 
Озброєні люди відкрили вогонь по відвідувачах популярного серед іноземців турецького ресторану «Стамбул» у центрі міста.
 
Місцева влада повідомила, що серед загиблих є представники кількох національностей, напад кваліфікують як терористичну атаку.
 
За різними повідомленнями, серед жертв є громадяни Туреччини та Франції. У лікарні міста підтвердили, що один з убитих — турок за національністю.
 
Щонайменше восьмеро осіб отримали поранення. За останніми даними, троє озброєних людей вели кількагодинну перестрілку з поліцією, згодом вони заблокувалися у приміщенні.
 
Поліція не виключає, що нападники утримують заручників.
 
«Сили безпеки та елітні підрозділи досі задіяні на місці події», — повідомив у понеділок під час свого звернення по місцевому телебаченню міністр інформації Буркіна-Фасо Реміс Данджину.
 
За повідомленнями поліції, місцевих жителів з району навколо ресторану перед початком спецоперації було евакуйовано.
 
Ресторан «Стамбул» розташований за 200 метрів від кав’ярні «Капучіно», яка зазнала терористичного нападу на початку 2016 року.
 
Тоді ісламістами було вбито 30 осіб, серед яких було 23 іноземці з 18 країн світу, зокрема українська родина — троє дорослих та 9-річна дитина.
 
Відповідальність за атаку взяло на себе угруповання «Аль-Каїда в ісламському Магрібі». 
 
Існує побоювання, що новий напад — це також справа рук бойовиків однієї з гілок «Аль-Каїди», яка діє в Сахелі — регіоні на півдні Сахари, зазначає кореспондент Бі-Бі-Сі Алекс Дювал-Сміт.
 
Міністр зв’язків цієї країни Реміс Данджино також заявив, що і цього разу йдеться про напад ісламістів.
 
Буркіна-Фасо, одна з найбідніших країн світу, межує з Малі, де з 2012 року діють озброєні ісламісти.