Шанс на «Ю-Ес оупен»: Світоліна може стати першою ракеткою світу

16.08.2017
Після тріумфу на престижному турнірі в Торонто новоспечена четверта ракетка світу Еліна Світоліна перебралася з Канади в США, де наприкінці серпня розпочнеться останній в сезоні турнір «Гранд слему» — «Ю-Ес оупен».
 
Поки ж у Цинциннаті тривають поєдинки першого кола турніру WTA-«Прем’єр» п’ятої категорії, в одному з яких визначилася суперниця прими вітчизняного тенісу.
 
У другому раунді змагань Світоліна зіграє зі своєї співвітчизницею Лесею Цуренко, котра на старті перемогла 20-ту тенісистку планети, росіянку Анастасію Павлюченкову.
 
Напружений поєдинок, який тривав 2 години 40 хвилин, завершився з рахунком — 5:7, 7:6 (8:6), 6:0 — на користь другої ракетки України та 30-ї — рейтингу WTA.
 
Цікаво, що за підсумками турніру в Цинциннаті, де змагаються практично всі найсильніші тенісистки світу, існує велика ймовірність зміни лідера світового табеля про ранги.
 
Так, нинішній його очільниці — чешці Кароліні Плішковій — для збереження свого місця необхідно обов’язково виграти рейтингові змагання.
 
У випадку свого виграшу «Цинциннаті» на вершину рейтингу підніметься чинна друга тенісистка планети, румунка Сімона Халеп.
 
При цьому на першу сходинку загального протоколу може піднятися й Світоліна, хоча для цього має випасти непроста комбінація: Еліна — переможниця турніру, Халеп — поза фіналом, а Плішкова — за межами півфінальної когорти. 
 
А от для зміни лідера чоловічого рейтингу тенісистів-професіоналів чекати на завершення турніру в Цинциннаті не потрібно.
 
Після того, як третя ракетка планети Роджер Федерер заявив про свою відмову від участі в американському «Мастерзі», його давній конкурент, який наразі обіймає другу сходинку рейтингу АТР, іспанець Рафаель Надаль наступного понеділка автоматично очолить чоловічий тенісний дивізіон, потіснивши на цьому місці британця Енді Маррея.
 
Відзначимо, що з українців в основній сітці турніру в Цинциннаті візьме участь найсильніший за рейтингом тенісист України Олександр Долгополов, який успішно подолав кваліфікацію.
 
У її фіналі 71-й номер рейтингу АТР здолав господаря кортів Макдональда — 6:3, 6:4. 
 
Додамо, що в першій сотні АТР днями з’явився ще один українець. Після довгої перерви до «топ-100» заскочив Сергій Стаховський, який в оновленому табелі про ранги посідає 99-ту сходинку.