Стрибок на вершину: на «Ю-Ес оупен» Світоліна отримала четвертий номер посіву

22.08.2017
Стрибок на вершину: на «Ю-Ес оупен» Світоліна отримала четвертий номер посіву

На майбутньому «Ю-Ес оупен» перша тенісистка України Еліна Світоліна спробує підкорити найвищу рейтингову вершину планети. (Фото з сайта btu.org.ua.)

Якби не хотілося шанувальникам тенісного таланту Еліни Світоліної насолоджуватися її стрімким сходженням рейтинговими сходами Жіночої тенісної асоціації, за підсумками представницького турніру в Цинциннаті додаткового прогресу перша ракетка України не зробила.
 
Після перемоги в Торонто та здобуття звання четвертої тенісистки планети прима вітчизняного тенісу могла вже через тиждень піднятися на пік тенісного протоколу WTA.
 
Щоправда, для цього їй, окрім перемоги в Цинциннаті були потрібні й паралельні невдачі головних конкурентів за тенісну корону.
 
В підсумку Світоліна не стала форсувати події й, обмежившись лише однією перемогою на минулому тижні (над співвітчизницею Лесею Цуренко), залишилася четвертим номером жіночого тенісу.
 
А заключним у Цинциннаті для Еліни вийшов поєдинок третього кола проти німкені Юлії Гьоргес — 5:7, 4:6.
 
Попри те, що в рейтингу WTA Гьоргес посідає значно скромніше, ніж українка, — 37-ме місце, їхнє друге в нинішньому сезоні побачення знову завершилося на користь німкені.
 
З огляду на відверто скромний виступ у Цинциннаті найсильніша тенісистка України втратила лідерство в так званій чемпіонській гонці — протоколі, згідно з яким визначається вісімка учасниць підсумкового турніру року, котрий проходить у Сінгапурі.
 
Очолила ж його замість Світоліної іспанка Гарбіньє Мугуруса, котра виграла головний турнір минулого тижня.
 
У фіналі чинна тріумфаторка Уїмблдону вщент розгромила другу ракетку планети, румунку Сімону Халеп (6:1, 6:0), не дозволивши їй піднятися на вершину жіночого тенісу.
 
Сама ж Мугуруса зробила потужний стрибок у рейтингу WTA, піднявшись із восьмої на третю позицію.
 
Хай там як, а шанс стати тенісною примою світу у Халеп буде в Нью-Йорку, де наступного понеділка стартує «Ю-Ес оупен».
 
Примітно, що одразу двоє українок матимуть на його старті статус сіяних. Світоліна змагатиметься на кортах «Флешинг Міддоуз» із четвертим номером, у Цуренко буде також рекордно високий — 28-й — рейтинговий щабель.
 
При цьому, за підсумками Відкритої першості США, одразу восьмеро майстринь великої ракетки претендуватимуть на першу сходинку світового рейтингу.
 
Серед тих, хто може гарантовано — у разі своєї перемоги в Нью-Йорку — відібрати у чешки Кароліни Плішкової тенісну корону, фігурує й Еліна Світоліна.
 
Окрім неї, на високий титул претендуватимуть Халеп та Мугуруса. 
 

НА СТАРТ

Капітан чоловічої збірної України Андрій Медведєв оголосив склад команди на поєдинок плей-оф у Першій групі Євро-Африканської зони проти Ізраїлю (15—17 вересня).
 
На відміну від попередніх матчів за «синьо-жовтих» виказали згоду зіграти всі найсильніші тенісисти країни — Олександр Долгополов, Сергій Стаховський, Ілля Марченко та Денис Молчанов.