Ляшко обурився мільйонними зарплатами високопоставлених чиновників Мін’юсту

22.08.2017
Ляшко обурився мільйонними зарплатами високопоставлених чиновників Мін’юсту

Олег Ляшко пообіцяв людям праці добитися мінімальної зарплати 5000 грн.

Зокрема, Олег Ляшко був вражений новиною про те, що в травні-червні цього року низка високопоставлених чиновників Мін’юсту отримали по кілька мільйонів гривень зарплат з преміями.
 
Раніше Ляшко обурювався тим фактом, що провладні фракції разом із «Батьківщиною» проголосували за виділення додаткового мільярда гривень на фінансування Генпрокуратури, внаслідок чого зарплата Генпрокурора Луценка зросла до 100 тисяч гривень.
 
При цьому виділити гроші на підвищення мінімальних зарплат українцям на вимогу РПЛ депутати відмовилися.
 
«Це просто «безпрєдєл»! Ми не можемо добитися від уряду підвищення мінімальної зарплати до 5 тисяч гривень на місяць для мільйонів українців, нам брешуть, що для цього немає можливостей. А платити по 2-5 мільйонів у місяць чиновникам можливості, значить, є?! Досить нас дурити! Або влада піднімає для людей «мінімалку», або ми винесемо владу!» — наголосив Олег Ляшко.
 
Політик додав, що можливості для підвищення доходів українцям з’явилися після того, як з січня цього року Радикальна партія добилася збільшення мінімальної зарплати до 3200 грн. Це вже привело до збільшення реальної зарплати в першому півріччі на 20%. Але порівняно з зарплатами можновладців — це все одно копійки.
 
Саме тому ляшківці вимагають від уряду індексації пенсій і соціальної допомоги, а також підвищення мінімальної зарплати до 5000 грн. на місяць.
 
Олег Ляшко переконаний: профіцит державного бюджету дозволяє це зробити. 
 
Конкретні механізми підвищення доходів українців Олег Ляшко та його заступник з економічних питань Віктор Галасюк прописали в Антикризовому плані розвитку економіки та законопроекті №6217 щодо підвищення мінімальної зарплати.
 
Ляшко каже: саме цього від нього вимагали люди з різних областей України, з якими він спілкувався під час численних поїздок.
 
«Треба радикально підвищувати купівельну спроможність громадян. Це дасть внутрішній попит та імпульс розвитку економіки. Зростання тарифів і цін на соціальні товари без випереджаючого росту доходів громадян — це поглиблення прірви бідності. Українцям — роботу і гідне життя!» — підкреслив Ляшко.