Весна «Молодості»: від цього року кінофестиваль замість жовтня проводитимуть у травні

23.08.2017
Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» оголосив про нові терміни щорічного проведення.
 
Замість жовтня кінофорум буде проходити в останній тиждень травня. Таке рішення дирекція фестивалю узгодила з Міжнародною федерацією асоціацій кінопродюсерів FIAPF та з усіма світовими кінофестивалями класу А і Б. 
 
Більше року тривали перемовини з міжнародною кіноспільнотою щодо можливості перенесення дати проведення київської «Молодісті».
 
Оскільки фестиваль акредитований FIAPF, потрібно було отримати погодження з боку кожного члена федерації.
 
Нарешті рішення щодо проведення фестивалю навесні було остаточно узгоджено й затверджено.
 
«У кінофестивальному середовищі календар проведення того чи іншого кінофестивалю є предметом індустріального обговорення. Ключові фестивалі з усього світу мають домовитися, як розподілити головні кіноподії протягом року, аби учасники світового кінопроцесу мали змогу взяти участь у тому чи іншому фестивалі, — пояснює Андрій Халпахчі, генеральний директор КМКФ «Молодість». — Ми раді, що нас підтримали колеги з FIAPF, у тому числі з фестивалів Берліна, Венеції, Канн, а також із Київської держадміністрації».
 
«У календарі кінофестивалів київська «Молодість» завжди була пов’язана з осінню. Але одночасно в жовтні проходили інші визначні фестивалі світу: у Відні, Лондоні, Варшаві, Римі. Перенесення термінів проведення «Молодості» на травень усуває цю фестивальну перенасиченість жовтня, — каже Владислав Лясовський, голова наглядової ради КМКФ «Молодість».
 
— Весна також розкриває більше можливостей для розширення локацій, додаткових цікавих подій. Крім того, травень є ідеальним туристичним місяцем для Києва, тому це можливість з якнайкращого боку презентувати наше місто гостям «Молодості». Більше того, фестиваль проходитиме під час святкування Дня Києва. Це є символічним, оскільки «Молодість» є Київським міжнародним фестивалем, знаковою подією для міста: так як Берлінале для Берліна або Каннський кінофестиваль для Канн».
 
Восени, 21-22 жовтня, у Києві відбудеться спеціальна подія «Молодість. Пролог», що презентуватиме новий травневий фестиваль «Молодість-47».
 
А вже з 26 травня по 2 червня 2018 року проходитиме 47-й КМКФ «Молодість». Чергову порцію новин обіцяють повідомити на прес-конференції на початку вересня.