«Ю-Ес оупен»-2017 розпочався з історичної перемоги четвертої тенісистки України

30.08.2017
«Ю-Ес оупен»-2017 розпочався з історичної перемоги четвертої тенісистки України

Катерина Козлова — четверта ракетка України — у Нью-Йорку вперше в кар’єрі виграла поєдинок основного раунду турніру «Великого шолома». (Фото з сайта sapronov-tennis.org)

Під час безроздільного домінування в жіночому тенісному дивізіоні неперевершеної Серени Уїльямс єдиною, по суті, інтригою великих турнірів, де змагалася «Чорна перлина», було питання, чи готова сама американська тенісистка ви­грати змагання.
 
Адже часто-густо здавалося, що не суперники перемагають Уїльямс-молодшу, а вона сама програє матч — чи то через психологічний дисбаланс, або ж фізичну неготовність.
 
Коли ж Серена пішла в декретну відпустку, жіноча тенісна еліта зажила зов­сім іншим життям.
 
Відсутність у дивізіоні єдиного, чітко окресленого фаворита робить кожні змагання цікавими та непередбачуваними.
 
Чого лише варті передстартові розклади останнього в нинішньому сезоні турніру з серії «Великого шолома».
 
Готуючись до «Ю-Ес оупен»-2017, одразу п’ятеро тенісисток — у разі свого успіху та невдачі певних опоненток — могли розраховувати на тенісну корону.
 
Щоправда, вже у перший ігровий день Відкритий чемпіонат США залишився без однієї зі своїх головних фавориток.
 
Ключова претендентка на перше місце в рейтингу WTA — друга ракетка планети, румунка Сімона Халеп — несподівано програла свій перший поєдинок у Нью-Йорку.
 
Дарма, що її суперницею була екс-перша ракетка світу, росіянка Марія Шарапова.
 
Без сумніву, після допінгової дис­кваліфікації «Російська серена» перебувала не в найкращій формі, проте, маючи за плечима досвід шести переможних двобоїв iз Халеп, Шарапова в напруженій боротьбі змусила зачохлити ракетку другого рейтинг-фаворита «Ю-Ес оупен»-2017.
 
«Заради таких моментів і варто продовжувати кар’єру», — заявила 30-річна росіянка.
 
Її несподіваним подарунком може скористатися лідер українського тенісу Еліна Світоліна.
 
Якщо наша співвітчизниця — четвертий номер WTA — дістанеться в Нью-Йорку півфіналу, саме вона матиме підстави називатися другою ракеткою планети.
 
За певних обставин може Еліна замахнутися й на вершину жіночого протоколу. Утім, для початку, у вівторок вона має вдало пройти стартове випробування чешкою Катержиною Синяковою.
 
А от для іншої Катерини — Козлової, з України, — перший раунд «Ю-Ес оупен»-2017 склався неймовірно вдало.
 
Власне, здолавши в двох сетах румунку Ірину-Камелію Бегу (6:2, 7:6 (9:7)), 23-річна уродженка Миколаєва вперше в кар’єрі змогла виграти поєдинок основного раунду турніру «Великого шолома». Перед цим, зазначимо, Козлова вдало подолала кваліфікаційний етап.