І собі, і людям: які голлівудські зірки багато жертвують на благодійність

01.09.2017
І собі, і людям: які голлівудські зірки багато жертвують на благодійність

Кіану Рівз.

«Багатий не той, у кого багато є, а той, кому всього достатньо», — говорить народна мудрість.
 
У цьому переконує досвід багатьох голлівудських зірок, які, попри мільйонні гонорари, ведуть досить скромний, навіть за нашими мірками, спосіб життя.
 
Найбільшим оригіналом у цьому плані можна назвати зірку «Матриці» та «На гребені хвилі» Кіану Рівза.
 
Його часто можна зустріти в метро, причому, як свідчить один із відеозаписів, 90% свого гонорару за роль у «Матриці» (а це 80 мільйонів доларів) він роздав гримерам та іншим колегам, оскільки вважав, що в них занадто низькі зарплати.
 
А після того, як його сестра захворіла на лейкемію, він більшість коштів перераховує у фонд боротьби з онкологічними захворюваннями, який навідріз відмовився називати своїм іменем.
 
Багато коштів жертвують на благодійність і Анджеліна Джолі, яка в 2013 році отримала своєрідний гуманітарний «Оскар», «білявка в законі» Різ Візерспун, зірка «Американського психопата» Крістіан Бейл, Дженіфер Лоуренс та інші зірки. Сандра Баллок чотири рази жертвувала по мільйону доларів Червоному Хресту.
 
А Леонардо Ді Капріо створив власний фонд, який бореться з екологічними проблемами.
 
При цьому, попри високі гонорари, дехто ніяк не може позбутися звички економити.
 
Так, Сара Джесіка Паркер із фільму «Секс і місто» не гребує купувати одяг собі і дітям на секон-хендах чи шиє власноруч.
 
А зірка «Піратів Карибського моря» Кайра Найтлі встановила для себе щомісячний ліміт і намагається його не порушувати.
 
За її словами, це дає їй можливість спілкуватися з простими людьми. Знайшов своє щастя на маленькому австралійському ранчо і «гладіатор» Рассел Кроу, який активно допомагає не лише різним фондам, а й своїм фанатам, які потребують підтримки.
 
Отже, не у грошах щастя, і не в їх кількості, а в можливості бути собою. Правда, щоб дозволити собі таку розкіш, іноді треба спочатку стати зіркою.