Буремний Донбас: ворог без упину провокує бійців ЗСУ

01.09.2017
Буремний Донбас: ворог без упину провокує бійців ЗСУ

Українські захисники.

Наприкінці 30 серпня обстановка у районі проведення АТО й надалі залишалась контрольованою українською армією, повідомив прес-центр штабу АТО.
 
Противник продовжив поодинокі провокативні обстріли наших позицій поблизу декількох населених пунктів уздовж лінії розмежування.
 
Найбільш неспокійно було на Донецькому напрямку. Тут після 18-ї години бойовики з гранатометів відкривали вогонь по українських позиціях в Авдіївській промзоні та біля шахти Бутівка.
 
А на підступах до Зайцевого і Кам’янки злочинці застосовували стрілецьку зброю і великокаліберні кулемета.
 
На Приморському напрямку активність противника була зафіксована лише на околицях Водяного.
 
Тут ворог тричі обстріляв наші опорні пункти з великокаліберного кулемета.
 
На Луганському напрямку упродовж усієї доби зберігалася тиша. Загалом від початку доби незаконні зброй­ні формування 19 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО.
 
Більшість обстрілів були не довготривалими і мали чітко виражений провокативний характер. Втрат серед українських бійців немає.
 
Додамо, що у гості до легендарної 72-ї бригади, котра беззмінно стоїть на «передку», аби привітати сучасних «чорних запорожців» із знаменною в їхньому звитяжному житті подією з Польщі приїхали учасники громадської організації «Полк чорних запорожців».
 
Це — нащадки справжніх козаків першого кінного полку «чорних запорожців», інтернованих під час визвольних змагань у Польщі й осілих саме у цій країні.
 
Нині вони вшановують своїх славних предків та популяризують їхні звитягу й традиції в Україні та Польщі.
 
30 серпня вони прибули на буремний Донбас, аби вручити воїнам 72-ї окремої механізованої бригади чорне знамено — аналог бойового стяга своїх предків із назвою їхнього полку та його гаслом — «Україна або смерть».
 
Його та козацьку шаблю командиру бригади полковнику Андрію Соколову вручив сотник «Полку чорних запорожців» Роман Боровик. 
 

ФАЛЬСИФІКАЦІЯМ — НІ!

Росія повідомила в ООН про 2 трильйони рублів військових витрат у 2016 році, проте, за оцінками економістів, це лише 42% від того, що насправді потрібно було задекларувати за стандартами ООН. 
 
До того ж, за наданими звітами, ця сума на 29% менше, ніж попереднього року. Згідно з рекомендаціями Генерального секретаря ООН, країни повинні направляти відомості про військові бюджети за попередній рік не пізніше 30 квітня, проте Росія подала ці дані тільки 30 червня, за інформацією в базі UNODA.