На Донбасі окупанти порушили "шкільне перемир'я" 44 рази

05.09.2017
Спокій на фронті лише сниться: у вихіднi обстановка в районі проведення бойових дій укотре загострилася. Російсько-окупаційні угруповання не припиняли активні обстріли наших позицій на всіх напрямках.
 
Як і в попередні дні, в неділю найнеспокійніше було на Донецькому напрямку. Тут найбільшу кількість вогневих провокацій противника було зафіксовано поблизу селища Зайцеве. Починаючи з 18-ї години, бандити п’ять разів обстріляли наші позиції з озброєння БМП, гранатометів i великокаліберних кулеметів. Також наприкінці доби під ворожим вогнем тричі опинилися українські укріплення в багатостраждальній Авдіївській промзоні та двічі — біля Майорська.
 
А на Приморському напрямку негідники тричі застосовували стрілецьку зброю на околицях Павлополя, крім того, близько 20-ї години біля цього ж селища вони випустили п’ять мін калібру 82 міліметри. Обстріли ворога з використанням зброї забороненого калібру зафіксовані й неподалік Гнутового, Талаківки, Лебединського та Широкиного. А в результаті гранатометного вогню противника на підступах до Мар’їнки поранення отримав один український захисник.
 
Та найобурливішим є інцидент, що стався на Луганському напрямку: близько 21-ї години російські найманці, цинічно нехтуючи мирними домовленостями та цілеспрямовано наражаючи на небезпеку цивільне населення, зі стрілецької зброї обстріляли контрольно-пропускний пункт «Станиця Луганська». Незважаючи на повну готовність дати ворогу жорстку відповідь, українські військовослужбовці, демонструючи стриманість заради миру, вогонь у відповідь не відкривали, щоб не порушити Мінськi домовленостi.
 
Цей факт укотре підтвердив аксіому — у згаданому районі бойо­вики не бажають дотримуватися режиму повного припинення вогню, який мав би розпочати процес «дзеркального» відведення військ. Українські захисники продовжують непохитно забезпечувати мир i спокій місцевих жителів Станиці Луганської, насамперед школярів, які нещодавно розпочали новий навчальний рік.
 
Загалом від початку доби незаконні збройні формування обстрілювали українські опорні пункти 44 рази, з них 21 обстріл характеризується як неприцільний.