Українські поліцейські перервали транзит нелегалів з Росії до Європи

05.09.2017
Екстремальні подорожі, мабуть, чи не в кожного з нас викликають захоплення, але якщо вони не суперечать закону.
 
Адреналіну та гострих відчуттів захотілося гостям із далекого В’єтнаму, інакше як пояснити те, що «подорожували» вони, як оселедці в дiжці.
 
Горе-мандрівників у Львівській області цими днями виявили співробітники Департаменту Нацполіції з боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, котрі пiд час проведення спеціальних заходів затримали мікроавтобус «Мерседес», вантажний відсік якого контрабандисти використовували для перевезення нелегалів. 
 
Про цю пригоду розповів перший заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін, який курирує карний розшук:
 
«У ході перевірки на цій «скотовозці» було виявлено 20 громадян В’єтнаму (з них 14 чоловіків i шість жінок). Усі вони були без документів. Їхня «подорож» до кращого життя проходила в нестерпних умовах. Кінцевим пунктом маршруту цих нелегалів мали стати країни Євросоюзу».
 
Додамо цікавий факт: поліцейські з’ясували, що в Україну в’єтнамці потрапили з... Росії, а перевезенням займався житель міста Глухів, що на Сумщині.
 
Кожен із невдах заплатив перевізнику в середньому по сім тисяч доларів.
 
Нагадаємо, що не так давно в аеропорту «Бориспіль» затримали трьох громадян Ірану, котрі намагалися транзитом через Україну потрапити до Швеції під виглядом... громадян Туреччини.