Наближають миротворців: окупанти на Донбасі активізували збройні провокації

06.09.2017
На фронті знову неспокійно: згідно зi зведенням прес-центру штабу АТО, в понеділок увечері російсько-окупаційні угруповання активізували збройні провокації.
 
В основному ворог застосовував стрілецьку зброю та гранатомети. Як і в попередні дні, основне напруження зберігалося на Донецькому напрямку.
 
Там зі стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів бойовики чотири рази відкривали вогонь у районі Зайцевого, двічі — неподалік Пісків.
 
А гранатомети злочинці застосовували в Авдіївській промзоні, біля Кам’янки та шахти Бутівка. 
 
Неспокійно було й на Приморському напрямку. Після 18-ї години бандити продовжили вогневі провокації на околицях Водяного.
 
Також під гранатометним вогнем опинилися наші позиції на підступах до Лебединського, Широкиного та Мар’їнки.
 
А по опорних пунктах біля Талаківки окупанти тричі били з великокаліберних кулеметів.
 
На Луганському напрямку противник відкривав вогонь iз різних видів зброї в районі Кримського, Станиці Луганської та Малинового.
 
Загалом за минулу добу зафіксовано 36 обстрілів наших позицій iз боку російсько-окупаційних угруповань. Із них 18 характеризують як неприцільні.
 
Втрат серед українських військових немає.
До речі, в південній частині Росії, а також на території окупованого Криму у вівторок розпочалися масштабні військові навчання російських ракетних військ та артилерії.
 
На 19 полігонів Південного військового округу виведено понад 5 тисяч артилеристів збройних сил Росії — у Ростовській, Волгоградській областях, Краснодарському та Ставропольському краях, Дагестані, Північній Осетії, на анексованому півострові Крим, а також на територіях російських військових баз в Абхазії, Вірменії та Південній Осетії. 
 
Навчання артилеристів проходитимуть упродовж наступного місяця. Як повідомили у прес-службі Південного військового округу РФ, військові «освоять нові форми та способи виконання вогневих завдань iз підтримки мотострілкових і танкових підрозділів у складній обстановці сучасного загальновійськового бою».
 
Особливу увагу буде приділено тренуванням у системі розвідувально-вогневих і розвідувально-ударних контурів.
 
І хоча офіційно заявлено про участь у навчаннях лише кількох тисяч російських вояків, експерти припускають, що можуть бути задіяні кілька десятків тисяч, і куди всю цю армаду можуть несподівано «перенаправити» — залишається великим питанням.
 
Тим часом, очевидно, міжнародний тиск таки дається взнаки, i чванливий президент РФ Володимир Путін потроху дає «задню»: у понеділок він заявив, що Росія внесе в Раду Безпеки Організації Об’єднаних Націй резолюцію про розміщення миротворців ООН на лінії розмежування на окупованому Донбасі для забезпечення безпеки працівників ОБСЄ, й це «піде на користь вирішення проблеми на південному сході України».
 
Але підкреслив, що розміщення сил ООН можливе тільки після відведення озброєнь і при узгодженні цього питання з представниками самопроголошених республік Донбасу.