У Радикальній партії пропонують саджати на 10 років нетверезих водіїв-винуватців ДТП

06.09.2017
У Радикальній партії пропонують саджати на 10 років нетверезих водіїв-винуватців ДТП

Олег Ляшко знає, як зменшити рiвень смертності українців на дорогах.

У документі, авторами якого є Олег Ляшко та Ігор Мосійчук, iдеться про те, що одна з причин неоголошеної війни на українських дорогах — п’яні водії, якi скоюють близько 37% ДТП.
 
Міжнародний досвід забезпечення безпеки на дорогах свідчить, що одним iз найпростіших i водночас найдієвіших способів примусити водіїв дотримуватися вимог Правил дорожнього руху є розроблення системи ефективних покарань.
 
Саме тому радикали у своєму законопроекті пропонують посилити кримінальну відповідальність за вчинення злочинів iз порушенням правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння або у стані, викликаному вживанням наркотичних або інших одурманюючих засобів. 
 
«Сів п’яним за кермо та вчинив ДТП iз жертвами — позбавляти прав на 10 років i в тюрму на такий самий термін. Якщо людина й після позбавлення прав сіла за кермо — за це треба пожиттєво заборонити кермувати транспортним засобом i на 5 років саджати за ґрати»,— зазначив Ляшко.
 
Також, за його словами, документ передбачає доповнити ст. 7-8 Закону України «Про основи національної безпеки України» і визнати аварійність на дорогах загрозою національній безпеці України.
 
Це дозволить забезпечити комплексний, системний підхід до вирішення проблеми аварійності та смертності на українських автошляхах за участю водіїв у стані алкогольного сп’яніння або у стані, викликаному вживанням наркотичних або інших одурманюючих засобів.
 
«Тільки радикальними заходами зможемо припинити неоголошену війну на українських дорогах», — переконаний головний радикал.