Ляшко: Гроші — селянам, а не олігархам

12.09.2017
Ляшко: Гроші — селянам, а не олігархам

Олег Ляшко та депутати його фракції наочно продемонстрували, як олігархи пограбували фермерів.

Політик обурився, що гроші, які його команда вибила для фермерів, пішли в кишені олігархів.
 
 
Виступаючи з парламентської трибуни, він наочно продемонстрував, які яхти та маєтки були придбані за кошти селян.
 
 
«Оця яхта коштує 300 мільйонів доларів, — заявив Ляшко, демонструючи ілюстрації. — Оцей маєток під Києвом коштує мільярд доларів. Власник всього цього — олігарх та аграрний барон Косюк. Все це побудоване за дотації, призначені українським фермерам. Минулого року ми добилися виділення 3 млрд. гривень дотацій аграріям, але уряд прийняв такий порядок, за яким 60% цих коштів отримує олігарх Косюк. При цьому фермери навіть 50 тисяч гривень не можуть отримати на корів. Уряд віддає мільярди компенсацій «косюкам», аби вони купували яхти та маєтки, а в українському селі скоро корову днем з вогнем не знайдеш!», — наголосив Ляшко.
 
Водночас народний депутат закликав парламент підтримати аграрні законопроекти Радикальної партії, які істотно покращать життя селян.
 
«Ми звертаємось до українського парламенту з вимогою підтримати наш законопроект, яким запроваджується аграрно-сировинний збір. Отримані від цього кошти ми пропонуємо спрямовувати на дотації для підтримки тваринництва. Кожна сільська сім’я, яка утримує корову, повинна отримувати хоча б 5 тисяч гривень на рік від держави. Мільярди з державного бюджету повинні йти не на яхти та маєтки «косюків», а на відродження фермерства та тваринництва в Україні. Досить грабувати селян!» — підкреслив Ляшко.