Окупанти Донбасу в соцмережах жаліються на навалу «невідомих комах»

12.09.2017
Обстановка на фронті у минулі вихідні погіршилася.
 
Так, у неділю кількість обстрілів позицій українських вояків iз боку російсько-окупаційних угруповань продовжила збільшуватися, наголосили в прес-центрі штабу АТО.
 
Якщо раніше ворог у більшості провокацій застосовував легке стрілецьке озброєння, то останнім часом усе частіше фіксують роботу мінометів різних калібрів.
 
Також збільшується активність противника на луганському напрямку, який до цього був відносно спокійним.
 
Російські найманці 10 вересня після 18-ї години кілька разів били з гранатометів і стрілецької зброї по наших позиціях біля Авдіївки, Майорська, Верхньоторецького.
 
З озброєння БМП — по околицях Зайцевого, Пісків.
 
А близько 21-ї години поблизу Новолуганського в ході обстрілу, що тривав майже годину, бойовики, окрім гранатометів і стрілецької зброї, застосовували міномет калібру 82 міліметри.
 
На приморському напрямку в районі Широкиного наприкінці доби окупанти двічі обстрілювали позиції української армії з мінометів різних калібрів.
 
А під вогнем ворожих гранатометів опинялися наші укріплення поблизу Талаківки, Лебединського, Павлополя та Мар’їнки.
 
На луганському напрямку ввечері й уночі з гранатометів ворог двічі бив по околицях Кримського, а з 82-міліметрового міномета — по Новотошківському.
 
Загалом за минулу добу російсько-окупаційні угруповання 51 раз порушили перемир’я.
 
У випадках прямої загрози життю наших військових сили АТО кілька разів відкривали вогонь у відповідь. Обійшлося без втрат серед українських захисників.
 
Трагікомічними є численні повідомлення в соц­мережі, в яких окупанти скаржаться на клятих «невідомих комах», які заїдають їх в окопах на передовій.
 
Комахи завелись у бліндажах бойовиків на передовій масово й кусають переважно вночі.
 
Після укусів уся шкіра в дрібних червоних плямах, скаржаться окупанти й припускають, що то земляні блохи, але як боротися з комахами — не знають. 
 

А ТИМ ЧАСОМ...

Цього тижня Петро Порошенко виступить на Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, де знову порушить питання про можливість розгортання на Донбасі миротворчої місії. Українська делегація вже зареєструвала в ООН відповідну резолюцію.
 
Російська ж резолюція про допуск на Донбас «блакитних касок», правда, лише на лінію розмежування, підтримки в Організації Об’єднаних Націй не знайшла.
 
Всі аналітики сходяться на думці, що «благородна» ініціатива Росії про розміщення миротворців, щоправда на своїх умовах, — це лише гра РФ у «нас там немає» i «ми на Донбасі виконуємо роль миротворця».
 
По суті, Росія зараз домагається реалізації придністровсько-абхазько-осетинського сценарію (визнання незалежності ОРДЛО), а введенням миротворчого контингенту (кістяк якого, на думку Росії, становитимуть росіяни) сформувати ґрунт для створення там своєї військової бази, як свого часу в Придністров’ї.
 
У будь-якому випадку вже цього тижня на засiданнях Ген­асамблеї ООН на Україну чекає жорстка сутичка з Росією з питання розміщення на Донбасі «блакитних касок», враховуючи, що Москва, як постійний представник, має там право вето.