Ляшко з дружиною своїм приїздом спричинили фурор у селі на Луганщині

13.09.2017
Ляшко з дружиною своїм приїздом спричинили фурор у селі на Луганщині

Олег Ляшко з жінкою Росітою поговорили з сусідами про життя-буття.

У рідні пенати політик навідується часто і підтримує селян, як може. Відомого земляка тут знає кожен місцевий житель.
 
 
Навіть собака Муха, який до сих пір живе в проданому його тіткою будинку, впізнав Ляшка з порога і лащився, як до господаря.
 
 
З Лизиним у політика пов’язані найтепліші дитячі спогади. Сюди його щоліта забирали з інтернату, що на Чернігівщині, тітка Галя і дядько Вася.
 
 
Правда, рік тому родичі Ляшка продали будинок в селі й поїхали звідти. Але нова господиня Ольга з радістю прийняла гостя.
 
«Знаєте, я ж цей будинок будував. Відра носив. Усім селом цемент місили, і старі, і малі, — поділився спогадами Олег Ляшко. — і туалет цегляний ми з дядьком зробили! А отам погрiб був і літній душ. Вода за день нагрівалася, а ввечері я там мився і йшов iз сестрами на танці».
 
Господарі тримають тільки курей, а Ляшко згадує, що у його рідні були і свині, і корови, яких він пас і заробляв свої перші гроші.
 
«А зараз у селі від ферми і фундаменту не залишилося. Я хочу, щоб у моєму селі були ферми, були корови. Для цього добиваюся справедливої ціни на молоко — мінімум 5 грн. за літр. І дотацій для кожного селянина, який тримає корову», — розповів землякам Ляшко.
 
Не тільки спогади пов’язують Ляшка з рідним селом. Він допомагав i в будівництві храму, і кошти на ремонт школи, садочка, будинку культури виділяв.
 
Цього разу, крім техніки та інших подарунків школі, привіз гроші на куполи храму.
 
У свою чергу предстоятель церкви отець Володимир подарував політику ікону «Непорушна стіна» зі словами: «Щоб вас оберігала і щоб ви були непорушною стіною для українського народу».
 
А ще разом iз дружиною Росітою Олег Ляшко власноруч висадив кущі троянд біля школи — щоб квітли і тішили місцевих, нагадуючи про нього. Прощаючись, пообіцяв вибити гроші на дорогу — головну проблему жителів Білокуракинського району.
 
«Хочу, щоб моє рідне село було найкращим і процвітаючим. Шкода, що політика влади призвела до вимирання сіл — багатьох iз тих, хто жив по сусідству з будинком моїх родичів у Лизиному, я вже не застав у живих. Зроблю все, щоб села відроджувалися, щоб тут будувалися, а не закривалися школи, садочки, лікарні. А для того, щоб тут залишалася молодь і були діти — потрібно дати селянам роботу, а не забирати землю. Без села не буде України!» — упевнений політик.
 
По дорозі додому заскочив Олег Ляшко до білокуракинських рятувальників. У місцевій частині ДСНС дякували Олегу Ляшку за підвищення зарплат і нову техніку, на яку він цьогоріч вибив iз бюджету 600 млн. грн.
 
Наступного року обіцяє вибити ще мільярд і добитися підвищення зарплат рятувальникам до 8 000 грн.
 
Знайшов час політик і на те, щоб заскочити в дитячий будинок сімейного типу, де виховують 9 дітей, у тому числі дітей-переселенців.
 
Привіз подарунки дітям і пообіцяв матері сімейства Ользі Олександрівні допомогти з придбанням побутової техніки для дому.
 
«Я сам iз дитбудинку і знаю, наскільки важлива для таких дітей сім’я. Низький уклін вам. Ви робите велику справу, у вас величезне серце. Дай Бог здоров’я вам і вашим діткам», — побажав Ляшко.