Рекордний прес: ніжинський спортсмен «качнув» понад чотири тисячі разів

15.09.2017
Рекордний прес: ніжинський спортсмен «качнув» понад чотири тисячі разів

Костянтин Мухомодєєв став рекордсменом і в присіданнях (із соцмереж)

На щорічному ніжинському фестивалі спорту, краси та здоров’я 22-річний Костянтин Мухомодєєв уже вдруге встановив всеукраїнський рекорд із качання пресу.
 
Молодий спортсмен виконав 4 тисячі 248 підйомів тулуба за одну годину, перевершивши попередній показник, що становив 3 700 підйомів. 
 
Уперше про завзятого рекордсмена з Ніжина, що на Чернігівщині, Україна дізналася ще торік. У вересні 2016-го Костя встановив всеукраїнський рекорд із присідання.
 
Він виконав 3 тисячі 20 присідань за одну годину і вирішив не зупинятися на досягнутому.
 
Рік між двома рекордами хлопець не згаяв, а витратив на постійні тренування. Режим у Костянтина був шалений, адже в спортзалі він бував тричі на день, дотримувався суворої дієти, поєднуючи спорт із роботою.
 
Тренувався під керівництвом Олександра Кермеза, який теж отримав диплом від Національного реєстру рекордів. 
 
Встановлення двох Всеукраїнських рекордів для Кості — не межа. Найближчим часом хлопець цілиться на світовий рекорд із качання пресу.
 
Для цього треба побити попередній показник, що складає 5 633 підйоми тулуба за годину, встановлений аргентинцем Гільєрмо Субіелою.
 
Разом зі своїм тренером хлопець упевнений, що це йому під силу. Також молодий спортсмен сподівається на підтримку спонсорів, адже, щоб побити світовий рекорд, по­трібно їхати в Сполучені Штати.