Небеса — проти: пілоти з «Феррарі» несподівано провалились на Гран-прі Сінгапуру

19.09.2017
Небеса — проти: пілоти з «Феррарі» несподівано провалились на Гран-прі Сінгапуру

Уже на старті Гран-прі Сінгапуру обидва боліди «Феррарі» зійшли з дистанції. (Фото з сайта www.f1news.ru.)

Подарунок небаченої щедрості піднесли своїм конкурентам у боротьбі за головні призи пілоти з «Феррарі».
 
 
Блискавично вилетівши з мокрої траси на старті Гран-прі Сінгапуру, Себастьян Феттель дуже серйозно понизив свої шанси на виграш індивідуального заліку, а аналогічний хід із боку Кімі Райконнена, думається, поставив крапку в намаганнях «Феррарі» нав’язати конкуренцію «Мерседесу» в Кубку конструкторів.
 
 
За шість етапів до завершення чемпіонату світу-2017 «срібні стріли» випереджають «червону стайню» на 102 бали, при цьому лідер «Мерса» Льюїс Хемілтон, відсвяткувавши минулої неділі тріумф на автодромі «Маріна-бей», відірвався від основного переслідувача з «Феррарі» на 28 балів.
 
 
Подібного «гандикапу» по ходу нинішнього сезону у британського пілота не було.
 
Загалом, сезон складався так, що, попри домінування «Мерседеса» в Кубку конструкторів, саме німецький пілот «Скудерії» вважався головним претендентом на чемпіонство.
 
І саме він виграв кваліфікаційну сесію на автодромі в нічному Сінгапурі. Його фінський партнер по команді завершив суботню частину етапу на четвертій позиції.
 
При цьому Хемілтон показав у кваліфікації лише шостий час, чим неймовірно потішив фанатів «Феррарі», котрі, з огляду на вузьку, не надто придатну для обгонів трасу, здається, достроково почали святкувати успіх Феттеля. 
 
Утім дощ, який рясно змочив «Маріна-бей» перед гонкою, сплутав гонщикам усі карти.
 
Цікаво, що в попередні дев’ять років перегони в Сінгапурі проходили на сухій трасі, проте нинішній етап у цьому місті-країні пілоти «королівської» серії запам’ятають надовго.
 
Подій, які трапилися під час цих дощових перегонів, вистачило б не на одну суху гонку.
 
Зрештою, переповідати їх і не варто, достатньо лише сказати, що на все про все гонщикам не вистачило відведених регламентом двох годин.
 
Через часті аварії та регулярну появу на автодромі машини безпеки, в підсумку, замість 61 кола пілоти проїхали лише 58.
 
«Сьогодні нам допомогли небеса», — підсумував неймовірно щасливий для себе уїк-енд Хемілтон.
 
Залишившись уже на старті гонки без пресингу трьох ключових конкурентів (Феттеля, Ферстаппена та Райкконена), людина дощу (а саме так ще називають Льюїса)   легко здобула сьому перемогу в сезоні.
 
У якійсь мірі причиною по­двійної невдачі «Феррарі» можна назвати молодого та амбітного сина легендарного Йоса Ферстаппена — Макса.
 
Володіючи в свої 19 років титулом наймолодшого переможця Гран-прі «Ф-1», голландець занадто потужно взявся атакувати конкурентів.
 
Потрапивши на мокрій трасі в «коробочку» між двома «Феррарі», «Ред булл» Ферстаппена завдав обом болідам непоправної шкоди, залишивши «Скудерію» в Сінгапурі взагалі без очок.
 
«Неймовірно прикра ситуацію й зовсім не той результат, на який ми розраховували. Утім це не означає, що боротьба завершена. Просто в боротьбі за чемпіонство значно складніше. Шкода уболівальників, але ми спробуємо реабілітуватися», — заявив керівник «Феррарі» Мауріціо Аррівабене.