На Черкащині запрацював новітній українсько-австрійський завод із виробництва меду

19.09.2017
На Черкащині запрацював новітній українсько-австрійський завод із виробництва меду

Стільки меду можна побачити тільки на заводі. (Фото надане прес-службою Черкаської ОДА.)

На Черкащині, у селі Чорнявці, відкрили унікальний завод з виробництва меду.
 
 
Тож тепер спільне українсько-австрійське підприємство BEEHIVE на п’яти тисячах квадратних метрів своїх виробничих потужностей щодня готуватиме для споживачів 40 тонн натурального меду.
 
 
А працюватимуть там більше сотні людей. Про це «УМ» повідомили в Черкаській облдержадміністрації.
 
 
І хоча слова «завод вироблятиме мед» звучать дещо дивно, але це цілком відповідає дійсності. Адже підприємство має власну пасіку.
 
Водночас сировину сюди постачатимуть також бджолярі всієї Черкащини та ще шести областей України. 
 
«Знаю власників підприємства і вдячний їм, що повірили в Черкащину, — розповідає голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко. — Нині наша економіка поступово відновлюється, маємо зростання інвестицій. А з таким бізнесом наша область міцнітиме та розвиватиметься». 
 
За словами голови ради директорів компанії «Ефективні інвестиції» Ігоря Ліскі, до якої і входить черкаський медовий завод, будувати це підприємство розпочали три роки тому.
 
І хоча в ту пору, наголошує пан директор, говорити про розвиток та інвестиції було доволі складно, зважаючи на події в країні, однак усе вдалося.
 
«Ми впевнені, що черкаський мед буде на полицях магазинів багатьох країн», — переконаний Ігор Ліскі. На медовому заводі запевняють, що в найближчі два роки планують збільшити обсяги виробництва щонайменше вдвічі.