Напередодні Генасамблеї ООН окупанти на Донбасі відновили обстріли з важкої артилерії

19.09.2017
Бойовики терористичних «ДНР» і «ЛНР» почали активніше порушувати так зване шкільне перемир’я напередодні Генасамблеї ООН, де мають розглянути і питання можливого введення миротворців на Донбас.
 
Зокрема, минулими вихідними окупанти почали обстрілювати позиції ЗСУ та місцевість переважно поблизу мирних населених пунктів у Донецькій i Луганській областях. 
 
У ніч на понеділок ворог уперше від початку так званого шкільного перемир’я застосував важку артилерію калібру 122 мм по позиціях ЗСУ.
 
Сталося це на підступах до селища Новотошківське Луганської області в неділю ввечері, близько 21:00, повідомляє прес-центр штабу АТО.
 
Загалом упродовж минулої неділі російсько-окупаційні угруповання 31 раз порушили перемир’я. Внаслідок бойових дій один український військовий отримав поранення.
 
«Інцидент стався на позиції біля села Новоселівка Друга на донецькому напрямку під час ворожого обстрілу», — повідомляє речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко.
 
«Наприкінці минулої доби обстановка в районі проведення АТО й надалі залишалася напруженою, проте повністю контрольованою українською армією», — додають українські військові зі штабу АТО.
 
Захисники України 14 разів відкривали вогонь у відповідь, вгамовуючи загарбників. Так, на луганському напрямку в неділю основні бойові дії розгорнулися ввечері в районі Бахмутської траси.
 
Тоді як біля Кримського та Причепилівки бойовики били з мінометів калібру 82 міліметри.
 
«Послідовно три різні українські позиції обстріляли з важкого озброєння. Противник випустив по наших позиціях понад 20 мін i кілька артилерійських снарядів. Також серія ворожих обстрілів відбулася в Попаснянському районі», — розповідає полковник Лисенко.
 
Усього за минулу добу на луганському напрямку противник порушив режим тиші шість разів. На донецькому напрямку основними «гарячими точками» 17 вересня були Авдіївка та район Піски — Невельське.
 
Ворог застосовував тільки легке озброєння і здійснив 12 ворожих обстрілів.
 
«Уже традиційно ввечері та вночі відбулись обстріли в районі Авдіївської промзони. Тут російські найманці застосовували гранатомети різних видів, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. З цієї ж зброї ворог двічі бив по українських захисниках на шахті Бутівка», — йдеться у повідомленні.
 
На маріупольському напрямку окупанти порушували режим тиші 13 разів на ділянках фронту Новотроїцьке — Старогнатівка та Павлопіль — Водяне.