Остаточний кінець ДАІ: відтепер за дорогами наглядатиме лише патрульна поліція

19.09.2017
З неділі, 17 вересня, до компетенції Департаменту патрульної поліції України відійшла функція надання господарських та адміністративних послуг у галузi безпеки руху на дорогах України.
 
Як повідомив голова Нацполіції Сергій Князєв під час робочої наради з керівниками Департаменту та регіональних підрозділів патрульної поліції, відтепер до компетенції Департаменту патрульної поліції відноситься також і контроль за безпекою дорожнього руху під час пасажирських i вантажних перевезень, їх супроводження та оформлення всіх необхідних на це документів.
 
Крім того, патрульна поліція надаватиме послуги з розроблення і видачі в установленому порядку дозволів та погодження маршрутів руху транспортних засобів під час дорожнього перевезення небезпечних вантажів.
 
Контроль за такими перевезеннями в обласних центрах здійснюватимуть патрулі в містах, а під час міжрегіональних перевезень — Департамент патрульної поліції.
 
«Ми маємо чути підприємців, які надають послуги з перевезень, але водночас ми повинні суворо контролювати дотримання закону підприємцями, аби забезпечити безпеку на дорозі для усіх громадян», — наголосив Сергій Князєв.
 
Для якісного надання окремих адміністративних та інших послуг для населення на офіційному веб-сайті Департаменту патрульної поліції з’являться нові розділи з необхідною інформацією.
 
За словами глави Нацполіції, для інформування перевізників на офіційних ресурсах буде розміщено інформацію про графік перевірок діяльності перевізників.
 
«Складайте прозорий чіткий графік перевірок. Ці графіки повинні бути у вільному доступі для всіх, хто бажає з ними ознайомитися», — наголосив пан Князєв, звертаючись до керівників підрозділів патрульної поліції на місцях.
 
Зазначимо, що раніше заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич повідомляв, що Мінінфраструктури і Нацполіція спільно протидіятимуть порушенням у галузi автоперевезень.