У Херсоні оголосили жалобу за загиблими під час пожежі матір'ю та трьома дітьми

20.09.2017
У двоповерховому будинку на вулиці Пилипа Орлика, 33 за мить вигоріло 11 квартир, у вогні загинула 25-річна жінка та троє її малолітніх дітей: Вероніка (1 рік), Вікторія (5 років) та Сергій (7 років), повідомила керуюча справами виконавчого комітету Херсонської міськради Катерина Гандзюк.
 
Батька сімейства доставили до відділення реанімації обласної лікарні з численними опіками тіла. 
 
Будинок, що за короткий час вигорів ущент, розташовується у центрі Херсона, і в ньому вже давно були проблеми з електропроводкою.
 
Інформацію про те, що причиною пожежі було коротке замикання в електромережі, зараз перевіряють співробітники Національної поліції.
 
Вже відомо, що вогонь перейшов на житлові приміщення з даху, де є горище. Тому версію про навмисний підпал правоохоронні органи Херсонщини також не відкидають.
 
«Під час гасіння вогню постраждало троє пожежників, вони зараз перебувають у лікарні, — прокоментував ситуацію перший заступник міського голови Херсона Ігор Казаков. — Без даху над головою та елементарних речей побуту залишилося десять сімей iз неповнолітніми дітьми. Пожежа трапилася о третій годині ночі, тому люди ви­бігали на вулицю в чому були — кімнатних капцях та нічних сорочках».
 
Зараз усі вони потребують психологічної та матеріальної підтримки. У соціальних мережах швидко волонтери організували збір речей та коштів для погорільців.
 
Відомо, що людей, які залишилися без житла, тимчасово розмістять у гуртожитках, а якою буде їхня подальша доля — вирішуватиме міська влада.
 
За словами співробітників ДСНС у Херсонській області, коротке замикання в електропроводці вже вдруге за місяць руйнує життя та будинки людей.
 
Так, буквально за пару тижнів до страшної трагедії у центрі міста повністю вигорів двоповерховий житловий будинок на околиці Херсона.
 
Тоді пожежа забрала життя трьох людей: загинула 72-річна бабуся та двоє її онуків віком 12 і 14 років.
 
Ще одна масштабна пожежа спалахнула днями на Закарпатті: там рятувальникам довелося гасити базу відпочинку в Тячівському районі.
 
Повністю вигорів другий поверх приміщення (понад 200 квадратних метрів). На щастя, пожежникам вдалося врятувати всіх людей від вогню ще до обвалення даху. 
 
Тільки за останні сім днів масштабні пожежі забрали життя 15 українців.
 
У повідомленні прес-центру Державної служби з надзвичайних ситуацій зазначено, що пожежники за цей час виїжджали за викликами 2465 разів та всти­гли врятувати життя 32 людей.
 
За оперативною інформацією, численні пожежі в житлових приміщеннях завдали збитків на загальну суму, що перевищує три з половиною мільйони гривень.