Умань очікує прибуття близько 40 тисяч хасидів на святкування іудейського нового року

20.09.2017
Умань очікує прибуття близько 40 тисяч хасидів на святкування іудейського нового року

До Умані вже приїхали понад 21 тисяча паломників.

На цьогорічне святкування іудейського нового року Рош-Ха-Шана, яке відбудеться 20-22 вересня,  Черкащина очікує на прибуття близько 40 тисяч іноземних гостей.
 
Усі вони молитимуться на могилі свого духовного лідера цадика Нахмана, похованого в Умані, аби наступний рік був для них щасливим.
 
«Місто готове до прийому хасидів. Наразі вже приїхали понад 21 тисяча паломників. Серед них — діти та жінки. Традиційно найбільше хасидів чекаємо з Ізраїлю, Європи та США», — повідомили «Україні молодій» в Уманській міській раді. 
 
Як розповідають у черкаській обласній поліції, з метою забезпечення належної публічної безпеки в районі масового перебування прочан до Умані прибув зведений загін поліцейських у кількості 520 співробітників.
 
Разом з українськими правоохоронцями до охорони громадського порядку в Умані буде залучено також 15 поліцейських з Ізраїлю, які вже перебувають в Умані.
 
«Правоохоронці нестимуть службу у дві зміни. Розроблено 43 маршрути, 16 стаціонарних постів та 10 контрольно-пропускних пунктів. На час заходів у місці компактного перебування паломників-хасидів рух буде перекрито», — наголошують у черкаській поліції.
 
Під час паломництва чергуватиме 20 одиниць пожежної техніки, хімічна та піротехнічна спецгрупи ДСНС.