Вертоліт обстріляв глядачів під час «Заходу-2017», бо «щось коротнуло» — ЗМІ

20.09.2017
Вертоліт обстріляв глядачів під час «Заходу-2017», бо «щось коротнуло» — ЗМІ

Путін тішиться: броня міцна і танки наші «бистрі».

Список НП на російсько-білоруських військових навчаннях «Захід-2017» поповнився черговою пригодою.
 
 
Так, на полігоні «Лужський» під Санкт-Петербургом двоє людей були поранені внаслідок авіаудару російського гелікоптера по глядачах.
 
 
Про це повідомляє 66.RU з посиланням на джерело. Як уточнює видання двоє поранених — журналісти, вони госпіталізовані у важкому стані.
 
 
«Вони летіли на цілі, залишалося метрів 500, за завданням на бойовому шляху включаються ланцюги озброєння, вони увімкнули, але там щось коротнуло, і ракети зійшли самі. В осколків розліт великий, згоріли щонайменше два автомобілі, двоє людей отримали важкі травми, зараз вони в госпіталі. Це було тренування перед якоюсь показухою. Постраждали, швидше за все, журналісти», — повідомило джерело.
 
Доказом цього є відео з місця події.
 
Показухою, до якої так готувалися військові, найімовірніше, був приїзд на полігон президента РФ Володимира Путіна.
 
Він побував на «Лужському» 18 вересня разом із міністром оборони Сергієм Шойгу. А коли саме сталося НП, не повідомляється. Ймовірно, 17 або 18 числа.
 
Прес-служба Західного війського округу РФ лише скромно повідомляє, що 17 вересня «в рамках спільних стратегічних навчань «Захід-2017» на полігоні «Лужський» екіпажі ударних вертольотів Мі-28Н і Ка-52 армійської авіації Західного військового округу відпрацювали завдання повітряної розвідки, нанесення ракетного удару по наземних цілях і прикриття наземного груповання військ з повітря». І жодного слова про НП. 
 
Згодом міноборони РФ назвало розповсюджену інформацію «зумисною провокацією» і «дурістю». Однак потім прес-служба Західного військового округу таки визнала, що інцидент був.
 
Але, запевняють військові, внаслідок влучення некерованої ракети була пошко­джена вантажівка без людей. Сталося це на навчаннях «Захід -2017» чи раніше, у відомстві не уточнили. 
 

А ТИМ ЧАСОМ…

Два російських військово-транспортних літаки «Іл-76» минулого тижня під час навчань «Захід-2017» порушили повітряний простір Литви.
 
Про це повідомили в понеділок литовському МЗС, інформує видання Delfi. Порушення трапилося в суботу. В міністерство у понеділок був викликаний російський посол в Литві Олександр Удальцов, йому вручили ноту про порушення повітряного простору Литви.
 
Згодом міноборони РФ пояснило, що льотчики облітали грозовий фронт, який «загрожував безпеці літаків та екіпажів», тому й «зарулили» на територію іншої держави.
 
«Розцінюємо претензії литовської сторони про нібито навмисне порушення російськими літаками повітряного простору саме в рамках навчань «Захід-2017» як політизовані і такі, що не відповідають дійсності», — додали в російському відомстві.