Померла ведуча відомої дитячої телепрограми «Катрусин кінозал» Катерина Лозовенко

22.09.2017
Про смерть легендарної телеведучої Катерини Лозовенко повідомила вчора у «Фейсбуці» її сусідка журналістка Ольга Байвидович.
 
«Сьогодні померла тьотя Катя, Катерина Семенівна, ведуча програми «Катрусин кінозал». Ми жили з нею в одному будинку. Коли зустрічалися в ліфті, вона завжди посміхалася і питала: «Олечко, як справи?» Не можу стримати сліз. Світла пам’ять», — йдеться у її повідомленні. 
 
Катерина Лозовенко була ведучою надзвичайно популярної дитячої програми на українському телебаченні в радянські часи.
 
Перші випуски «Катрусиного кiнозалу» вийшли на екрани  в червні 1972 року і транслювалися протягом 16 років. Передачу, яка виходила в ефір українською мовою, Лозовенко вела разом із лялькою Катрусею.
 
Випусків програми тоді з нетерпіння чекала вся українська дітвора, листів редакція отримувала мішками. Раз на тиждень Катя і Катруся вели також програму «На добраніч, діти».
 
А в 1988 році ляльку просто вкрали, це й стало приводом, щоб закрити програму. Записів передачі не збереглося, адже вона йшла в прямому ефірі. І нікому на думку не спадало фільмувати це на плівку. 
 
Катерині Лозовенко був 71 рік. Царство небесне і світла пам’ять нашій «тьоті Каті», з якою у багатьох людей і сьогодні асоціюється дитинство.