Українські волейболістки попри програш здобули два залікові пункти

26.09.2017
Українські волейболістки попри програш здобули два залікові пункти

Попри дві поразки на старті українські волейболістки до останнього туру зберігали шанси на вихід iз групи ЧЄ-2017. (Фото з сайта www.fvu.in.ua.)

Іще до старту чемпіонату Європи головний тренер жіночої збірної України з волейболу Гарій Єгіазаров дав зрозуміти, що група в його підопічних неймовірно складна.
 
 
Відтак успіхом для «синьо-жовтих» став би вихід із квартету. Починати турнірний шлях нашим дівчатам випало принциповим матчем з потужною збірною Росії, в якому українські волейболістки доволі близько підібралися до успіху.
 
 
Проте на «тай-брейку» спортивна доля посміхнулася більш іменитому супернику, що, зважаючи на статус росіянок, загалом стало закономірним підсумком двобою.
 
 
Аби мрії про «плей-оф» турніру достроково не перейшли в фазу умовностей, у наступному поєдинку підопічні Єгіазарова будь-що прагнули перемогти болгарську команду.
 
 
Утім і тут суперник виявився спритнішим за «синьо-жовтих», хоча по ходу поєдинку саме наші дівчата ви­глядали фаворитками.
 
Проте, як і в попередньому поєдинку, долю переможця довелося вирішувати в «золотому» сеті, в якому, з огляду на рахунок (4:15), у наших дівчат узагалі не було сил на спротив.
 
Попри те, що у двох стартових матчах українські волейболістки зазнали двох невдач, останній поєдинок групового етапу залишав їм надію на продовження турнірної боротьби.
 
Заключний поєдинок, котрий «синьо-жовті» грали в понеділок пізно увечері проти Туреччини, отримав статус доленосного.
 
«Билися з Росією та Болгарією, будемо битися з подвійною енергією й iз туркенями», — заявила перед принциповим двобоєм один iз лідерів нашої збірної Надія Кодола.
 
Напередодні Євро підопічні Гарія Єгіазарова вельми щільно познайомилися зі збірною Туреччини, провівши з нею на передтурнірному зборі десять партій.
 
І хоча переможцем у них iз великою перевагою вийшли турецькі волейболістки, можливість перемоги українок на ЧЄ ніхто не відкидав.
 
Загалом, і Україна, й Туреччина програли обидва свої стартові поєдинки, проте регламент змагань до останнього залишав суперникам надію на турнірне життя, спонукаючи їх уникнути статусу останнього колективу «пульки».
 
Серед козирів, які мали перед цим матчем українки, трохи більший проміжок на відновлення після матчу другого туру.
 
Коли в неділю туркені билися з болгарками, «синьо-жовті», уже зігравши свої двобої, з трибун стежили за діями майбутніх опоненток, згадуючи при цьому досвід попередніх спарингів.
 
«Збірна Туреччини, як на мене, серйозніший опонент, ніж Болгарія. Шанси на вихід із групи у нас зберігаються, і ми докладемо максимум зусиль, щоб це зробити. І хоча ми дуже добре вивчили суперника, розуміємо, наскільки важко буде його здолати. Але у нас іншого виходу немає», — наголошувала Кодола.
 
У матчі з Болгарією представниця французького «Канна» на пару з гравцем «Хіміка» Анастасією Чернухою принесла «синьо-жовтим» найбільшу кількість очок.
 
Проте остання стала найрезультативнішою в складі української збірної в матчі проти росіянок. 
 

ТАБЛО

Чемпіонат Європи. Жінки. Груповий етап. Україна — Росія — 2:3 (18:25; 25:20, 23:25, 25:23, 13:15), Україна — Болгарія — 2:3 (23:25, 25:21, 25:23, 11:25, 4:15), Туреччина — Росія — 1:3, Болгарія — Туреччина — 3:2.
Турнірне становище: Росія — 5, Болгарія — 4, Україна — 2, Туреччина — 1.