Штепу знову взяли під варту через поломку електронного браслета

27.09.2017
Кілька днів тому Ленінський районний суд Харкова таки звільнив Нелю Штепу з-під варти, замінивши трирічне утримання в СІЗО на цілодобовий домашній арешт з обов’язковим носінням електронного засобу контролю.
 
І ось чергова новина. Браслет, який пані Неля на радощах обіцяла прикрасити стразами, надавши йому форми елегантного годинника, несподівано поламався.
 
Підозрювану взяли під арешт (цього разу вже домашній), де вона перебуватиме на час ремонту електронного пристрою.
 
«Справді, там був якийсь нюанс, можливо, батарейка сіла, — прокоментував ситуацію адвокат екс-мера Олександр Шадрін. — Браслет старий, iз 2002 року. Однак усе в порядку. Сьогодні вона знову буде в суді. Можливо, до цього часу ситуація виправиться». 
 
СІЗО Неля Штепа покинула, тримаючи у руках державний прапор. При цьо­му намагалася підспівувати активістці, яка виконала Гімн України.
 
Але оскільки її обвинувачують у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених статтями «Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей» та «Створення терористичної групи чи організації», не всі однозначно сприйняли поблажливе рішення суду.
 
Більше того, інкриміновані жінці злочини не передбачають іншого засобу утримання, як тільки під вартою.
 
Втім своє рішення слуги Феміди пояснили станом здоров’я підсудної, у якої виявили гіпертонію і цукровий діабет. Мовляв, у СІЗО немає можливостей для лікування цих тяжких хвороб. 
 
Після звільнення під домашній арешт Неля Штепа вирішила поселитися не у своєму маєтку у Званівцях, а відправилася до подруги, що проживає під Слов’янськом.
 
Там, можливо, вона і прикрасить відремонтований електронний браслет, для якого нібито вже замовила обіцяні стрази.