Молодшій на 60 років дружині Х’ю Хефнера після його смерті не дістанеться ні копійки

29.09.2017
Молодшій на 60 років дружині Х’ю Хефнера після його смерті не дістанеться ні копійки

Х’ю Хефнер зі своїми «зайками».

Засновник і видавець відомого в усьому світі журналу «Плейбой» Х’ю Хефнер помер у віці 91 року ввечері 27 верес­ня, повідомляє Бі-Бі-Сі з посиланням на заяву його компанії Playboy Enterprises Inc. Хефнер помер «із природних причин» у себе вдома в оточенні родини, зазначили в компанії.
 
 
Х’ю Хефнер народився 9 квітня 1926 року в Чикаго в консервативній родині методистів. Його мати була шведського походження, а батько — німецько-англійського.
 
 
У 1944-1946 роках Хефнер працював журналістом в армійській газеті. Після звільнення з армійської служби вивчав психологію в Іллінойському університеті в Чикаго, надалі вирішив заснувати власну справу, яка б відповідала його вподобанням.
 
 
А подобалися йому жінки, в результаті з’явився 1953 року «Плейбой». У грудні того ж року вийшов перший номер часопису з оголеною Мерилін Монро на обкладинці.
 
Головним змістом першого і всіх наступних номерів журналу з незмінними оголеними красунями на обкладинці та такими ж славетними «фолдерами» (глянцевими розворотами на дві чи три сторінки всередині) був гедонізм, тобто пропаганда життя на власне задоволення: дорогі машини, речі, розкішні квартири та, головне, красиві жінки.
 
 Журнал набув великої популярності на хвилі «сексуальної революції» 1960—1970-х років i впливав на розвиток сексуальної культури впродовж другої половини ХХ століття.
 
Видання стало одним iз руйнівників пуританських табу в американському суспільстві та значною мірою сприяло лібералізації звичаїв i стилю життя.
 
Національні версії журналу виходять у десятках країн світу, зокрема й в Україні. 
 
До честі Хефнера варто зазначити, що журнал, попри зовнішню «жовтизну», відзначався високим рівнем журналістики, особливо що стосується інтерв’ю з відомими особами та зірками.
 
На факультетах журналістики західних університетів студентів навчають мистецтву брати інтерв’ю за зразками часопису «Плейбой». 
 
Хефнер любив повторювати, що життя занадто коротке, щоб гнатися за чужою мрією чи жити з чужими уявленнями про неї.
 
Тому, окрім заснування успішного бізнесу, Хефнер і сам був відомий гедоністичним стилем життя, зокрема грандіозними вечірками за участі знаменитостей, які він влаштовував у своїх маєтках у Чикаго та Лос-Анджелесі.
 
Він дозволяв мільйонам людей насолоджуватися, не відчуваючи при цьому жодних докорів сумління, не соромлячись своїх бажань. 
 
Х’ю Хефнер був тричі одружений. Остання дружина була молодшою за нього на 60 років.
 
Але з величезних статків свого чоловіка вона не отримає ні копійки: це обумовлено шлюбним контрактом, що був укладений перед весіллям. Тож мільйони батька поділять між собою діти Хефнера — донька та троє синів.